Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnateljice predškolskih ustanova na državnom stručnom skupu


Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 23. do 25. ožujka 2022. godine u Vodicama drzavni strucni skup za ravnatelje predškolskih ustanova pod nazivom »Upravljanje promjenama i pozitivnim ishodima komunikacije iz uloge ravnatelja”. Uz eminentne predavače sudjelovalo je preko dvjesto ravnatelja iz cijele Hrvatske.

Iz Krapinsko- zagorske županije sudjelovale su ravnateljice Ksenija Ostojić iz DV Gustav Krklec, Krapina, Jadranka Pezić iz DV Pušlek, Marija Bistrica, Kristina Ljubić iz DV Zvirek, Stubičke Toplice, Martina Jakus iz DV Sveti Kriz Začretje, Suzana Matejaš iz DV Ivančica-Lobor, Silvija Čičko iz DV Cvrkutić,Oroslavje, Snježana Benko iz DV Bubamara, Donja Stubica, Petra Martinić iz DV Rozica, Veliko Trgovišće i lvana Zlabur iz DV Škrinjica, Radoboj.


Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac odrzala je izlaganje o vrijednosti ukljucivanja djece u sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te o stanju i promjenama u tom sustavu. Visokokvalitetnim sustavima ranoga i predšolskog odgoja i obrazovanja iznimno je važno poboljšati kvalitetu ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja i omogućiti bolji pristup i sudjelovanje u njemu. To je temelj za rano učenje i razvoj djece, osobito one u nepovoljnom položaju.  Skupu je prisustvovala i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamac te je u uvodnom obračanju napomenula da je svima isti cilj da se svakom djetetu da mogučnost za odgoj i obrazovanje od najranije dobi.


Dekan E. Bernaysa, Visoke Škole za komunikacijski menadzment doc. dr. sc. Damir Jugo održao je predavanje ,,Krizno komuniciranje i upravljanje promjenama", prof. Suzana Hitrec, ravnateljica- savjetnica ,,Upravljanje promjenama- modeli primjenjivi u predskolskim ustanovama” i dr. sc. Igor Marko Gligorić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ,,Upravijanje ishodima komunikacije — izazovi za ravnatelje predSkolskih ustanova. Uz navedene predavace ostali stručnjaci su najveći naglasak u svojim predavanjima imali na komunikacijskim vjestinama, promjenama i izazovima koje one nose, iskustvima iz prakse. Sustav predskolskog odgoja i obrazovanja do nedavno suočen s raznim novim izazovima je svakako i na tragu novih promjena, jer se očekuje drugo čitanje Nacrta Zakona o izmjena i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Hrvatskom saboru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook