Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekordan ulaz turista kroz Macelj

Ovog je vikenda na Graničnom prijelazu Macelj u Hrvatsku ušlo preko 131 tisuću putnika, od čega oko 120 tisuća stranaca,


Ovog je vikenda na Graničnom prijelazu Macelj u Hrvatsku ušlo preko 131 tisuću putnika, od čega oko 120 tisuća stranaca, što je ovogodišnji rekord. Od toga je samo u petak od 18 sati do subote u 18 sati ušlo 95 tisuća putnika, od čega je 89 tisuća bilo stranaca.


Pri ulasku u zemlju na prijelaz granice se u prosjeku čekalo oko 15 minuta, s obzirom da su osobna vozila na granici bila puštana u tri do četiri trake, a autobusi, kojih je ovaj vikend u zemlju ušlo 439, u dvije trake.

Također je zabilježen pojačan izlazak turista, a zbog spajanja GP Macelj sa GP Brestovje u Sloveniji u petak i subotu je promet u četiri navrata preusmjeravan na GP Lupinjak. Pri izlasku iz zemlje se na prelazak državne granice čekalo oko 45 minuta.

Valja napomenuti kako se je promet i ovog vikenda odvijao otežano na dionici državne ceste A1 zbog radova na novoj autocesti Zagreb-Macelj, pa se povremeno vozilo u kolonama smanjenom brzinom do naplatne postaje u Krapini.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook