Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekordna prijava uzoraka meda

92 uzorka meda, dvadesetak više nego prošle godine, prikupljeno je ove godine za predstavljanje na 4. izložbi meda koja


92 uzorka meda, dvadesetak više nego prošle godine, prikupljeno je ove godine za predstavljanje na 4. izložbi meda koja će se otvoriti 7. rujna u Krapini u okviru 13. Zagorskog gospodarskog zbora , a koji se održava u Tjednu kajkavske kulture.

U županijskoj Službi za poljoprivredu, svi uzorci sada se nalaze na kemijskoj i peludnoj analizi u Zagrebu dok će se organoleptičko ocjenjivanje održati 31. kolovoza u prostorijama Gospodarske komore u Krapini.

Na čelu ocjenjivačkog povjerenstva bit će prof.dr. Nikola Kezić, a med će još ocjenjivati dr. Dragan Bubalo, dr. Maja Dražić, županica Vlasta Hubicki, Nikola Plačko kao predstavnik udruge potrošaća, Dragutin Kozina predstavnik medija i predstavnik pčelara, Josip Krog.

Uz pokroviteljstvo i sufinanciranje Županije, organizatori 4. izložbe meda su pčelarske udruge “Hrvatsko zagorje” iz Zaboka, “Nektar” iz Konjščine, “Kvirin Broz” iz Klanjca, “Gaj” Mače, “Medeni” Pregrada i Pčelarsko društvo Krapina, kao i KZŽ te Županijska gospodarska komora.

Na samoj izložbi održat će se i vođena degustacija meda, dodijeliti nagrade i održati predavanje o aktualnostima iz pčelarstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook