Prethodni članak
Sljedeći članak

Robert Glavač: “NK Matija Gubec ne bi mijenjao za ništa na svijetu“

Napadač iz Donje Stubice proživljava sretne dane u NK Matija Gubec


NK Matija Gubec apsolutni je hit ovogodišnjeg kupa NS KZŽ. Nakon što su u osmini finala „puntari“ s 2:0 savladali Golubovec, u četvrtfinalu su s 3:2 otpratili kući Mladost Zabok, što je veliko iznenađenje. Junak obje utakmice bio je 25-godišnji Robert Glavač, igrač ponikao u Stubici, koji sada u susjednom klubu proživljava zvjezdane dane. Od Glavača se puno očekivalo. Nogometno je prohodao u Stubici sa šest godina, debitirao je u svom matičnom klubu za seniore, a onda je u sezoni 2016./2017. proveo u krapinskom Zagorcu gdje je paralelno igrao za juniore i seniore. Dobre igre dovele su ga do probe u Hajduku gdje je proveo mjesec dana i zadovoljio struku, no stipendija od 1.500 kuna nije bila dovoljna za Glavač ostane u Splitu i zaigra za juniore splitskih „bilih“. Vratio se tada u Stubicu gdje je igrao za seniore sve do 2022. kada je imao neugodnu ozljedu koljena, a onda je nogometno oživio u Matija Gupcu. S dva pogotka Golubovcu i Mladosti Zabok, apsolutni je junak svog novog kluba.

-Bojali smo se debakla protiv Mladosti. Stali smo u čvrsti blok i čekali kontru. No kako je utakmica odmicala shvatili smo da imamo svoje šanse. Redali smo šanse, podignulo nam se samopouzdanje i zasluženo smo pobijedili. Osjećaj nakon utakmice bio je neopisiv – prisjeća se Glavač četvrtfinala protiv Mladosti. 
Odlazak u Matija Gubec pokazao se kao sjajan potez.

-Mislio sam da ću karijeru nastaviti u Stubici, no onda me je prošlo ljeto nazvao Vladek Haramustek i sve smo se dogovorili za pet minuta. Tu su već bili moji prijatelji Carlo Markus, Danijel Glavač, Vedran Pušec i Kristijan Tišljarić, što je olakšalo moju odluku. Napravio sam najbolji mogući potez odlaskom u Matija Gubec. Atmosfera je sjajna, klub je odlično organiziran, glavni obol u tome imaju Vladek Haramustek i načelnik Krizmanić. NK Matija Gubec ne bi mijenjao za ništa na svijetu  -otkriva nam Glavač. 

Matija Gubec odlično gura u prvenstvu i trenutno je treći na ljestvici. 
-Primarni cilj je ostanak, ali trenutno smo treći i naravno da smo zadovoljni. Nemamo nikakav pritisak. Vratili su nam se i navijači što nam je posebno drago. Stvarno uživam u Gornjoj Stubici – govori nam Glavač. 

Otac Marijan bio je sjajni nogometaš. U svoje vrijeme bio je top-igrač u Hrvatskom zagorju, pa i šire. Okusio je i čari prvoligaškog nogometa. 

-Ponosan sam na tatu. On mi je usadio ljubav prema nogometu. Imao je sjajnu karijeru, mnogi su isto to očekivali od mene, no neću ga nadmašiti. Napravio sam neke greške u mladosti, koje s ovim iskustvom sigurni ne bi ponovio. No šta je tu je, ja sam zadovoljan – završio je Glavač.

Odnedavno je Glavač stanovnik Zaboka, a Zabočani su mu kaže korektno čestitali nakon pobjede protiv Mladosti. Osim u nogometu, ruže mu cvjetaju i na ljubavnom planu. U sretnoj je vezi s bivšom kuglačicom Lucijom Sedlar, a njih dvoje ponosni su roditelji male Mile, koja je nedavno navršila četiri mjeseca. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook