Prethodni članak
Sljedeći članak

"Robinja" je sretno udana žena

-Želimo demantirati surove i grube laži koje je o nama ispričala moja sestra Ivana u prošlom broju Zagorskog lista i tvr


-Želimo demantirati surove i grube laži koje je o nama ispričala moja sestra Ivana u prošlom broju Zagorskog lista i tvrdim da obiteljskog nasilja i zlostavljanja u našoj obitelji nikada nije bilo. Moj je suprug dobra i mirna osoba i nikad me nije udario- rekla nam je Božena Belošević nakon prošlotjednog članka u našem listu, u kojem nam je sugovornica bila njena sestra Ivana Nežmahen, koja nas je i pozvala.


Link na prvi članak: Petnaest godina života u paklu

Podsjetimo, Božena Belošević prije više od mjesec dana smještena je u Dom za žrtve obiteljskog nasilja sa svoje dvoje maloljetne djece, nakon što je izjavila u krapinskom Centru za socijalnu skrb, da je žrtva obiteljskog nasilja. Nakon odlaska djece na more, Božena se do njihova povratka vratila kući u Đurmanec, tvrdeći kako je izjavu o poremećenim obiteljskim odnosima dala na sestrin nagovor.

Druga strana priče

-Moja je sestra unazad četiri, pet mjeseci počela konstatno i svakodnevno dolaziti u našu obiteljsku kuću u Podbrezovici u Đurmancu, jer zbog svojih vlastitih bračnih problema nije imala gdje drugdje. Ispočetka mi to nije smetalo, ali kad se s vremenom počela buntovno ponašati prema mojoj djeci, samovoljno ih odvodeći od kuće kad god je htjela, i to motorom bez kacige, naravno da je to počelo smetati meni i mojem suprugu- ispričala je Božena o početku razmirica sa sestrom. Da je njegova šogorica loše utjecala na djecu, potvrdio nam je i Branko, koji je napomenuo kako je Ivana djeci često govorila da ne trebaju učiti i da škola nije sve u životu, te joj je, iz tog razloga što smatra da loše utječe na djecu, posebice kćer od 14 godina koja je u pubertetu, i zabranio da ih posjećuje.

-Nakon što joj je Branko rekao da je dovoljno smetala u našem braku i zabranio joj je dolazak, rekla mu je da će mu tek sad zagorčati život. Drugi dan je došla i htjela djecu i mene odvesti kod našeg udomitelja da se smire tenzije, što ja nisam isprva prihvatila, no kad je počela s prijetnjama da će se ubiti i da ću je izgubiti, odlučila sam je poslušati jer sam se doista bojala da nešto ne napravi- dodala je Božena o svojem odlasku od kuće.

Odlazak u sigurnu kuću

Usprkos tvrdnjama da obiteljskog zlostavljanja u njenoj obitelji nije bilo, osim manjih svađa koje su uobičajene u svakoj obitelji, kako nam je ona sama rekla, i da je njen muž mirna i dobra osoba koja skrbi o obitelji, Božena je ipak otišla u sigurnu kuću.

–Popustila sam pred nagovorom sestre- rekla nam je, pritom tvrdeći da osim sestre na nju nitko nikada nije utjecao, a sestri je to uspjelo jer su jedini rod i kao takve jako bliske.

–Istina, naš brak nije bio možda uvijek savršen, postojale su određene razmirice, ali nije se radilo o zlostavljanju, posebno ne prema djeci. Suprug i ja smo uvijek htjeli i nastojali pružiti djeci sve najbolje, da imaju ugodan i lagodan život i da čim više uspiju u životu kako se ne bi morali mučiti kao mi- dodaje te napominje kako njen suprug nije proglašen nesposobnim ra rad, kako tvrdi Ivana, već se nalazi u invalidskoj mirovini zbog lošeg vida. Božena tvrdi kako njihovoj djeci nikada nije ništa nedostajalo, od materijalnih stvari do ljudskih, doma, topline i roditeljske brige i pažnje. Pritom demantira i sve sestrine tvrdnje o suprugovom fizičkom zlostavljanju. –Ona navodi da me je tukao, vukao za kosu, da mi je tijelo puno ožiljaka od njegovih napada, da mi je pljuvao u lice, silovao me, da mi je bila puknuta usnica i arkada. To je zaista prestrašno i ja doista ne znam tko bi normalan to mogao podnositi punih 15 godina- potreseno govori Božena o sestrinim navodima. –Ove optužbe su doista prestrašne. Moj suprug mi nikada nije prijetio smrću, nikada nisam svoju sestru nazivala za bilo kakav losion za brži rast kose, a svojom plaćom raspolažem sama kako hoću. Ne mogu vjerovati da je sve to rekla moja vlastita sestra, a ne mogu vam opisati koliko to boli- govori. Njen suprug dodaje kako su neistinite tvrdnje da je prijetio šogorici i govorio joj da će je rasporiti, nikada se nije bavio kamatarenjem, nije hodao s puškom po dvorištu, a ovih će dana vezano uz šogoričine izjave podnijeti i prijavu. Obiteljski prijatelj Zdenko Krkalo, koji često boravi u kući Beloševićevih u razgovoru za Zagorski list ustvrdio je da nikada nije primijetio tragove nasilja nad Boženom ili djecom. –Kuća je uvijek bila uredna, Branko se brinuo o djeci. On je omiljen u društvu i zovemo ga na svaku feštu, što ne bismo radili da je razbijač- ispričao nam je Zdenko.

Povratak normalnom životu

-Nadam se da će se ova drama privesti kraju i da ću konačno naći mir u svojoj obiteljskoj kući sa svojim suprugom i djecom, te da će moja sestra konačno shvatiti da lažima i grubim neistinama neće doći do mene, do mog srca jer u njemu za nju više mjesta nema- završava Božena te napominje kako se nada da će se ona i djeca nakon medicinskog vještačenja, koje je zakazano za 16. kolovoz, vratiti kući, kako bi, prema njenim riječima, mogli nastaviti s normalnim životom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook