Prethodni članak
Sljedeći članak

S dočeka Nove godine u Zaboku

Već nekoliko zadnjih godina Grad Zabok organizira doček Nove godine na središnjem gradskom trgu. Tako je organiziran i i


Već nekoliko zadnjih godina Grad Zabok organizira doček Nove godine na središnjem gradskom trgu. Tako je organiziran i ispraćaj stare 2007. i doček Nove 2008. godine.


Iako se organizator potrudio i doveo nekoliko zabavno glazbenih izvođača čini mi se da je posjet trgu bio manji nego prijašnjih godina.

Najveći broj posjetitelja ipak je bio u okolnim ugostiteljskim objektima u koje se jedva moglo ući jer hladna zimska noć uz povremen snijeg nije bila baš najugodnija za provesti na otvorenom.



Uz centralne zabavljače grupu Fiškali okupljene na trgu zabavljali su i rock sastav Nautilus, te veteran zagorske glazbe Ivan Buzjak - Mišo.
Već po običaju najviše posjetitelja na trgu se okupilo prije ponoći.




Nakon odbrojavanja uslijedio je vatromet. Osim u vatrometu jedan dio posjetitelja uživao je u bacanju i eksplozijama raznih pirotehničkih naprava nimalo ne mareći za upozorenja koja su stizala s raznih strana o opasnostima koje takva sredstva mogu prouzročiti. Srećom po nas koji ne uživamo u tome vrlo brzo su takvi pojedinci ostali bez svoje pirotehnike, pa je zabava i ples krenula neometano dalje.


Kao i svake godine tako je i u prvim trenutcima ove godine novogodišnju čestitku uputio gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek. No, njegov izlazak na pozornicu i čestitku je malo tko primijetio jer ga se od dima petardi nije moglo vidjeti, a od zaglušujuće buke niti čuti.



Još mogu samo reči da onima koji su se htjeli zabaviti nije smetala ni hladnoća, ni snijeg, ni neodgovorni pojedinci.

I na kraju svima vam želim Sretnu Novu godinu.

Tekst i foto: T. Benčić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook