Prethodni članak
Sljedeći članak

Sad je i službeno: Hrvatska dobila još jednu kandidatkinju za predsjednicu republike


Nakon provedenog procesa unutarstranačkih predizbora, članstvo stranke Možemo! odlučilo je imenovati dr.sc. Ivanu Kekin, dr.med., kao svoju kandidatkinju za predstojeće izbore za predsjednicu Republike Hrvatske, javili su iz stranke.

Kako piše Večernji, tijekom netom završenih stranačkih predizbora, na kojima su se zainteresirani mogli kandidirati i predstaviti svoje programe, pristigla je samo njena kandidatura. 

Postala je i službeni kandidat Možemo nakon što je dobila potporu svojih kolega iz stranke, koji su se u ponedjeljak, u večernjim satima okupili na videokonferenciji. – Kandidatkinja će predstaviti svoj program, a članovi će joj moći postavljati pitanja. Svi koji će prisustvovati videokonferenciji moći će glasati, a da bi kandidatura bila valjana, Ivana Kekin treba dobiti natpolovičnu većinu glasova prisutnih članova – potvrdili su u stranci Možemo.


Iz stranke jučer nisu htjeli komentirati mogućnost da njihova (vjerojatna) kandidatkinja ne uđe u drugi krug. No javnost otprije zna da u takvom scenariju, kako je rekla Sandra Benčić, njihova podrška jednom kandidatu sigurno neće ići. "Investirat ćemo u kampanju i učiniti sve da naš kandidat uđe u drugi krug. A ako u tome ne uspijemo, još nismo odučili koga ćemo podržati, ali jedno znamo – to sasvim sigurno neće biti kandidat HDZ-a Dragan Primorac", poručila je ranije koordinatorica stranke S. Benčić.


Inače, upravo se Ivana Kekin otprije i spominjala u kuloarskim nagađanjima o tome tko će krajem godine iz stranke Možemo ići u utrku za Pantovčak. Kakvi su njeni izgledi? Kako podsjeća Večernji, prije otprilike mjesec dana istraživanje izbornih preferencija za predstojeće izbore za predsjednika Republike Hrvatske, predstavljeno u Dnevniku Nove TV, pokazalo je da bi Ivana Kekin, da su u tom trenutku održani izbori, dobila devet posto glasova (Zoran Milanović bio je prvi s 32 posto glasova, Dragan Primorac drugi s 28 posto, a Marija Selak Raspudić treća s 20 posto glasova). U tom se istraživanju, što je i pomalo očekivano, pokazalo da Ivanu Kekin kao predsjednicu podjednako vide oba spola, a posebice mladi, učenici i studenti.


Istraživanje za RTL otprije dva dana, pak, donosi rang-listu s više kandidata, ali s istim poretkom i uz nešto drukčije postotke nego prije mjesec dana. Da su kojim slučajem izbori za predsjednika Republike Hrvatske održani protekli vikend, tako bi aktualni predsjednik osvojio 36,3 posto glasova, HDZ-ov Dragan Primorac 21,2 posto, Marija Selak Raspudić 8,2 posto, a Ivana Kekin, koja čeka podršku svojih stranačkih kolega – 4,8 posto. No treba reći i da je do predsjedničkih izbora ostalo još gotovo četiri mjeseca, ima još relativno dosta vremena da se kandidati istaknu, a vjerojatno je da će biti i nekih novih imena, piše Večernji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook