Prethodni članak
Sljedeći članak

Samo u travnju propast će gotovo 1600 svadbi


Jutarnji list  donosi priču o propasti svadbenim sezona te da će samo u travnju propasti 1600 svadbi.
Broj zaraženih raste, sale zjape prazne... Parovi su u očaju jer datum svoje svadbe mijenjaju već četvrti put
Marko je očajan. Dva je puta odgađao svadbu i žonglirao datumima, a najnoviji termin zakazan za 9. travnja vrlo je upitan. Pozvao je 150 gostiju i uplatio 1500 eura predujma koji će mu sada propasti. U problemu je, svaki dan zove Zvonimira Videkovića (37), organizatora svog vjenčanja.

A on ne zna što da mu odgovori.
- Svadbe su nešto što se organizira i nekoliko mjeseci unaprijed. Ne možemo sve promijeniti preko noći. Mladenci su očajni, javljaju mi se svaki dan. Ljudi gube ozbiljne novce, a da ne pričam o gubicima nas organizatora - govori Zvonimir.

Marko nije jedini. Pod ozbiljnim upitnikom je samo u travnju 1600 svadbenih svečanosti, četiri stotine po vikendu u koje je uključeno, od pružatelja do uzvanika, oko 10 tisuća ljudi. I da, ovo je već druga godina zaredom da proljeće, vrhunac svadbene sezone, dolazi i prolazi u grču, s puno gubitaka i suza, piše Jutarnji.

Svadbene svečanosti službeno još nisu dozvoljene, a kad će biti - ne znamo. Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović potvrdio je u srijedu da će se epidemiološke mjere koje su na snazi u većoj mjeri produljiti nakon 15. ožujka.

"Nadamo se da nas situacija neće natjerati da razmišljamo u nekom drugom smjeru. Brojke rastu", rekao je i dodatno zabrinuo zaposlene u nekad lukrativnoj industriji, ali i stotine mladenaca koji su svoj dan planirali u razdoblju nakon Uskrsa, nadajući se da će epidemiološke mjere s proljećem popuštati.

A s obzirom na to da su svadbe tijekom 2020. proglašavane žarištima zaraze, šanse da se nešto promijeni su mizerne.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook