Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP-ovac Hanžek: Sanader je kao Mussolini htio kontrolirati sve

Ivan Hanžek
- Fašizam je imanentan vlasti koja je bazirana na autoritarnosti. Bivši premijer je htio imati totalnu kont


Ivan Hanžek

- Fašizam je imanentan vlasti koja je bazirana na autoritarnosti. Bivši premijer je htio imati totalnu kontrolu medija i mišljenja, kontrolu svega, do te mjere da je to lako moglo postati kao u Italiji u vrijeme Mussolinija - rekao je SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, najžešći gost govornik na osnivačkoj skupštini Udruge mladih antifašistkinja i antifašista – Zagorje, održanoj u nedjelju navečer.

- Mladima je imanentna ideja antifašizma. Od 'djece cvijeća' do rockerske generacije većina mladih je za mir među ljudima i narodima. Od 90-ih kod nas je počeo proces povijesnog revizionizma uz široku potporu države. Antifašizam je ugrađen u naš Ustav, ali taj revizionizam uvijek negdje tinja. A vrlo je lak prijelaz iz onoga što misliš da je demokracija do noža i metka - nastavio je Hanžek u oštrom tonu.

- Ova udruga je perjanica civilnog sektora – rekao je drugi gost mladih, župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić (SDP), istaknuvši da su neprihvatljive ideje ultradesnih skupina koje su 'genocidne' zbog neprihvaćanja različitosti, bilo po spolu, rasi, naciji… i svih ostalih različitosti.

O zlu fašizma koji se povremeno intenzivno 'osjeća u zraku' i narastajućem duhu tog zla koje se ponovo 'valja' u Italiji odakle je i krenuo, te o primitivizmu onih koji mrze drugačije govorili su i predsjednica SABA Vesna Čulinović Konstantinović, dožupanica Sonja Borovčak, te brojni drugi gosti u ozbiljnijim godinama koji su pozdravili izbor mladog Ivana Habulina za predsjednika udruge.

Habulin se pridružio tonu iskusnijih, zaključivši skup porukom da tko god je mučio i ubijao pod ustaškim znakovljem nema ništa s domoljubljem na što, nažalost, mladi drugačiji od njih lako i ignorantski nasjedaju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook