Prethodni članak
Sljedeći članak

SENZACIJA: Noćni život ponovno se vraća u Dvorac Gjalski


Hotel & Restoran 'Dvorac Gjalski' mnoge generacije pamte po večernjim i noćnim izlascima, a svi koji se s nostalgijom toga prisjećaju, uskoro će ponovno doći na svoje.


Tako će se već tijekom idućeg tjedna, kad se u Zaboku obilježavaju Dani Ksavera Šandora Gjalskom, u Dvorcu Gjalski održati zanimljiva manifestacija pod nazivom 'Noći Ksavera Šandora Gjalskog'.


Riječ je o manifestaciji koja će, osim što će na vrlo zanimljiv i zabavan način dati svoj veliki doprinos promociji književnosti i kulture među svim generacijama, istovremeno pružiti posjetiteljima i gostima puno zabave, glazbe i smijeha. Dakako, sve to uz vrhunsku gastronomsku ponudu po kojoj je Dvorac Gjalski nadaleko poznat.

 

No, krenimo redom.


Noći Gjalskog počet će idućeg utorka, 22. listopada, od 18 sati, događajem kojeg zajednički organiziraju Dvorac Gjalski, Društvo hrvatskih književnika i Udruga Muži zagorskog srca. Riječ je o književno – umjetničkoj večeri kajkavske tradicije kojom će se, ujedno, obilježiti i 30. rođendan Udruge,  a kojoj će nazočiti i predsjednica Društva hrvatskih književnika, dr. sc. Hrvojka Mihanović Salopek.


Prava i jedinstvena književna atrakcija odvijat će se u srijedu, 23. listopada, od 19 sati, kada će dvanaestero talentiranih zagorskih osnovnoškolaca osjetiti čari dvorskog života i stvaralaštva u uvjetima u kakvima je svoja djela stvarao sam K.Š. Gjalski. Oni će, naime, na zadanu temu, bez struje, pod lampušima, pisati eseje, koje će potom ocjenjivati stručni žiri.


U četvrtak, 24. listopada, od 19 sati na rasporedu je večer smijeha, budući da će goste Hotela & Restorana 'Dvorac Gjalski' bez sumnje do suza nasmijati regionalna zvijezda stand-up komedije, Marko Dejanović. S obzirom na to da je riječ o nastupu za koji se uvijek traži mjesto više, požurite se rezervirati svoje mjesto na vrijeme.

 


Iako uz svaki događaj Dvorac Gjalski nudi vrhunske delicije svojih chefova, u petak 25. listopada posebno će se pripremati tradicionalni zagorski specijaliteti i delicije, koje će gosti i posjetitelji moći kušati u dobro im poznatom romantičnom ambijentu ovog uistinu predivnog dvorca.


Da bi došli na svoje i oni koje uz hranu vole i vrhunske glazbene izvedbe uživo, u subotu, 26. listopada, održat će se glazbena večera uz popularnog glazbenika Dinu Petrića, koji će ionako bogate menije dvorskog restorana dodatno obogatiti live izvedbom nezaboravnih hitova.


 

Time će se zaključiti ovogodišnja manifestacija Noći Ksavera Šandora Gjalskog, ali ne i noćni život u popularnom Dvorcu Gjalski. Naime, stiže još puno noviteta i redovitih noćnih događanja, pa i atraktivnih iznenađenja koja će itekako obradovati sve generacije, ali o tome ćemo više nekom drugom prilikom.


Vi se za sada pobrinite da za idući tjedan, odnosno, za Noći Ksavera Šandora Gjalskog, rezervirate svoja mjesta i stolove, što možete učiniti putem telefona na broj: 049/506 050, mobitela: 099 3570 657 ili putem elektroničke pošte na adresu: [email protected],
Vidimo se u Gjalskom!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook