Prethodni članak
Sljedeći članak

Siniša Hajdaš Dončić : "Državne prometnica totalne su devastirane i opasne po život"


Uz nazočnost predstavnika SDP-ovih organizacija iz Konjščine, Marije Bistrice, Zlatar Bistrice i Zlatara, SDP-ov kandi



Uz nazočnost predstavnika SDP-ovih organizacija iz Konjščine, Marije Bistrice, Zlatar Bistrice i Zlatara, SDP-ov kandidat za župana KZŽ Siniša Hajdaš Dončić prošlog je četvrtka 'presicu' na temu uništenih državnih prometnica održao u Lipovcu, uz državnu cestu D-24.


Upravo katastrofalno stanje državnih prometnica u našoj županiji, državne ceste D-24 i D-29, jedinih državnih cesta koje povezuju sjeveroistočni i istočni dio županije motiviralo je kandidata za župana KZŽ Sinišu Hajdaš Dončića da zajedno sa svojim stranačkim istomišljenicima, kandidatima za načelnike i gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima s istočnog područja županije, apelira za njihovom što bržom obnovom.

Spomenute prometnice koristi preko 30 tisuća stanovnika s područja Zlatara, Zlatar Bistrice, Marije Bistrice, Konjščine, Hraščine i Budinščine, a svakodnevno njome putuje tisuću učenika iz istočnog dijela Zagorja. Puna je udubljenja, a na nekim mjestima rupe su promjera i preko dva metra.

Apel prije prozivke

- Ugroženi su životi ljudi koji svakodnevno koriste te dvije državne ceste jer alternative nema, a skrb nad njima pripada državnoj vlasti na čelu s HDZ-om - upozoreno je na tiskovnoj konferenciji.

- Novac ide u južne krajeve Hrvatske, a stanovnici istočnog dijela KZŽ taoci su neodgovorne politike prometnog razvitka. Cijeli je istočni pojas osuđen na korištenje ove ceste koja je totalno devastirana i opasna po život. Dvije-tri godine čekamo izgradnju brze ceste Mokrice-Zabok-Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum, no to čekanje izgradnje brze ceste ne može biti opravdanje za neobnavljanjem ceste D-24 - rekao je Hajdaš Dončić. SDP traži da se ubrzaju postupci oko pribavljanje svih dozvola za izgradnju brze ceste, ali da se istovremeno ili još prije obnovi D-24.

- Apeliramo, još ne prozivamo, Hrvatske ceste i Vladu koja troši novac koji je namijenjen Krapinsko-zagorskoj županiji - rekao je Hajdaš Dončić.

Krunoslav Klancir, SDP-ov kandidat za zlatarskog gradonačelnika upozorio je na loše stanje prometnice D-29 koja prolazi kroz Zlatar. Ivana Štabeka, SDP-ov kandidata za načelnika općine Konjščina brine što iako je poduzetnička zona u Konjščini uređena, zainteresirani investitori zbog lošeg stanja ceste D-29 ne žele doći i ulagati.

Podršku ovoj inicijativi dali su Žarko Miholić, zajednički kandidat SDP-HNS-a za načelnika Zlatar Bistrice i drugi predstavnici SDP-a s istočnog dijela županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook