Prethodni članak
Sljedeći članak

SKLOPLJEN SPORAZUM: HDZ i koalicijski partneri ostvarili većinu u Općinskom vijeću Bedekovčine

Marko Ocvirek ovim sklopljenim sporazumom postaje predsjednik Općinskog vijeća u novom sazivu


Hrvatska demokratska zajednica je sa svojim koalicijskim partnerima sklopila sporazum i ostvarila većinu u Općinskom vijeću Bedekovčine, rekao je danas na konferenciji za medije, predsjednik OO HDZ-a Zdravko Tušek.

Podsjetimo, HDZ je na ove lokalne izbore izašao u koaliciji koju je predvodio HDZ, uz potporu HNS-a, Reformista, HSLS-a i SU-a, a nakon prvog kruga izbora i ulaska HDZ-ovog kandidata za načelnika Željka Odaka u drugi krug, pridružio im se i ZDS, HSS te sada i nezavisna lista grupe birača, nositelja Marka Ocvireka. Svi oni čine koaliciju koja sada ima većinu u novom sazivu OV.


- Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma udarili smo temelje za novi razvoj Bedekovčine i smatramo da nam je to dovoljni zalog da potvrdimo ono što su rekli građani, njih više od dvije trećine, a to su promjene - rekao je Zdravko Tušek.

- Žele nove sposobne, marljive i radišne ljude koji će raditi za Bedekovčinu, brinuti o projektima i razvijati život u svim selima, a nikako ne brinuti i o svojim osobnim stvarima kao što se to radilo proteklih 8 godina – rekao je Tušek te pozvao birače da u 2. krugu izaberu njihovog kandidata za načelnika.

Marko Ocvirek koji je sklapanjem sporazuma postaje novi predsjednik OV Bedekovčine rekao je kako je njegov tim  i lista Bedeks express na izborima ostvarili dobar rezultat, 700 glasova. - U kampanji su naše poruke i slogan bili plan za ekspresni razvoj Bedekovčine, a sadašnjeg načelnika ne vidimo u tim našim porukama i zato na ovim izborima podržavamo Željka Odak za načelnika. – izjavio je. - Morate znati da su u našoj ekipi, ako gledate politički habitus, skloniji SDP-u, ali su rekli napravimo promjenu – izjavio je. Na pregovorima je zahvalio i SDP-u te rekao da i od njih očekuje suradnju.


Kandidat za načelnik u 2. krugu Željko Odak zahvalio se građanima i koalicijskim partnerima koji su ga podržali u 1. krugu i prepoznali njegov dosadašnji rad te ih pozvao da mu daju podršku na izborima i 30. svibna kako bi pokrenuli Bedekovčinu i vratili ju na onu razinu kada je bila jedna od najrazvijenijih mjesnih zajednica u bivšoj općini Zabok. To ćemo nastojati, a ja ću biti načelnik svih građana Bedekovčina, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje – pozvao je Odak.


U ime koalicijskih partnera koji čine većinu i novom sazivu Vijeću obratili su se predsjednica  OO ZDS –a Bedekovčine Brigita Rogan koja je rekla da njena podrška nije bezuvjetna, a većina će je imati dok bude radila pošteno i transparentno te nezavisni vijećnik Kristijan Lončarić, koji je istaknuo kako do sada nije bilo sluha za mlade te vjeruje da će uz ovu ekipu to biti drukčije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook