Prethodni članak
Sljedeći članak

Škodom 193 km na sat

Na autocesti Zagreb - Macelj promet i brzinu redovito kontroliraju dva vozila presretača Ministarstva unutarnjih poslova


Na autocesti Zagreb - Macelj promet i brzinu redovito kontroliraju dva vozila presretača Ministarstva unutarnjih poslova i hvataju prebrze vozače. Policija nam je dopustila da se provozamo u jednom njihovom automobilu tijekom rutinske ophodnje autoceste.


Za nešto više od sat vremena što smo proveli u njihovom vozilu ulovili su tri vozača koja su prekoračila brzinu, a jedan je vozio čak 193 km na sat. Vozeći se autocestom u plavoj škoda superb , vozači nisu bili svjesni da se iza njih nalazi policijski automobil, te smo u tako kratkom roku uspjeli naići na čak tri prekršitelja.

- Znam za policijske presretače na hrvatskim autocestama, ali sam pretpostavio da nisu na ovoj autocesti - rekao je slovenski vozač Alfred Seneković uhvaćen kako je vozio brzinom od 193 km na sat.

- Cilj presretača je prevencija i želimo da građani uvijek mogu naići na policijsku kontrolu prometa, te ih na taj način educirati da se uvijek moraju pridržavati zakona i propisa - rekao nam je samostalni inspektor Dalibor Majsec iz Druge policijske postaje Lučko. Dodaje da osim brzine kontoliraju i ostale prekršaje u prometu poput razgovora mobitelom, a uz škodu na dijelu autoceste Zagreb-Macelj, koja je pod nadzorom PUZ-a, može se vidjeti i sivi audi A4 .

Na dijelu autoceste koju kontrolira Policijska uprava Krapinsko-zagorska nema presretača tako da se na njihovom dijelu brzine kontroliraju pomoću multanove . Presretači imaju motore s otprilike 200 konjskih snaga i maksimalna im je brzina iznad 200 km/h. Automobili su opremljeni sustavom travimo koji sadrži kameru s radarom koja bilježi brzinu, a za zaustavljanje prekršitelja upotrebljavaju se zvučni i svjetlosni signali te display na ploči ispod stražnjeg stakla.

Kamerom se može očitati broj registracijske pločice na daljini većoj od 1500 metara, što su nam policajci demonstrirali prilikom vožnje i hvatanja prebrzih vozača.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook