Prethodni članak
Sljedeći članak

"Škola je cool"

Dani otvorenih vrata škole i OPG-ova u Zaboku


U subotu, 25. studenog, Srednja škola Zabok održala je uspješan program pod nazivom "Škola je cool" u sklopu obilježavanja Dana turizma i ugostiteljstva. Dani otvorenih vrata škole i prodajni sajam OPG-ova SZ Hrvatske privukli su brojne građane koji su sa znatiželjom razgledavali školske prostore u pratnji profesora. Ovu manifestaciju, s radošću je podržao i pratio Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Program je započeo u 9:00 sati na platou ispred škole, pružajući posjetiteljima priliku sudjelovanja u različitim aktivnostima. Prodajna izložba OPG-ova SZ Hrvatske privukla je pažnju posjetitelja koji su imali priliku razgledati bogatu ponudu Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Hrvatske.

Učenici su priredili degustaciju koktela i domaćih zalogaja, a vrhunac događanja bio je gastroshow Tomislava Špičeka i Domagoja Jakopovića Ribafish-a. Radionice za najmlađe, poput ukrašavanja kolača, pružile su djeci kreativnu platformu za izražavanje.

Posjetitelji su mogli prisustvovati gastronomskom natjecanju učenika iz 4 partnerske škole, Turističko-Ugostiteljske i Prehrambene škole Bjelovar, Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole Zabok, koje je osmišljeno s ciljem da učenici pokažu stečena znanja i vještine na području ugostiteljstva te da se međusobno bolje upoznaju, podruže i zabave.

Natjecanje je bilo službeno i zabavno, pružajući priliku mladim kulinarskim entuzijastima da pokažu svoj kreativni izričaj i vještine u pripremi jela. Učenici su sudjelovali u posluživanju i pripremi različitih jela, demonstrirajući svoj talent i stručnost u kuhinji. Atmosfera natjecanja bila je ispunjena uzbuđenjem, timskim duhom i međusobnim poticanjem na uspjeh. Proglašenje pobjednika i podjela diploma dodatno su obogatili manifestaciju.

Ovim natjecanjem, Srednja škola Zabok potiče razvoj kreativnosti, timskog rada te promiče gastronomske vještine među svojim učenicima. Sudionici su pokazali visoku razinu posvećenosti i strasti prema kulinarstvu, što dodatno doprinosi ugledu škole u području obrazovanja ugostiteljskih struka.

Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju održavaju se u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok ukupne vrijednosti 8.851.720,47 EUR. Ukupan iznos projekta financiran je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook