Prethodni članak
Sljedeći članak

Škola ne želi graditi dvoranu

Od gradnje sportske dvorane u Općini Radoboj ove jeseni neće biti ništa. Školski odbor odlučio je poništiti natječaj. To


Od gradnje sportske dvorane u Općini Radoboj ove jeseni neće biti ništa. Školski odbor odlučio je poništiti natječaj. To je ogorčilo općinskog načelnika Anđelka Topolovca. - Dobivena je lokacijska i građevinska dozvola i osigurano dva milijuna kuna za početak radova. Kada su članovi školskog odbora vidjeli da je najmanja ponuđena cijena koju su zainteresirani izvođači ponudili na natječaju bila 3,8 milijuna kuna, jednostavno su odlučili poništiti natječaj. Žao mi je zbog toga - rekao je načelnik Anđelko Topolovec.

Tri ponude

- Na natječaj za gradnju sportske dvorane stigle su tri ponude, koje su javno otvorene. Odabran je domaći graditelj s kojim smo dogovorili da će razliku u cijeni dobiti isplatiti do 31. svibnja 2007. godine. On se s tim složio i do kraja ove godine obavili bi se građevni radovi i zgrada stavila pod krov. Za tu fazu osigurano je u županijskom proračunu 400.000 kuna i 1,6 milijuna kuna kreditom općine. Školski odbor zaključio je da natječaj nije u skladu sa zakonom i poništili ga. Ne želim više biti blizu tog posla - ogorčen je načelnik, bojeći se da će novac iz Županije sada otići drugdje.

Novi natječaj

Predsjednica školskog odbora Laura Kukovačec kaže da su članovi školskog odbora samo poštovali zakon o javnoj nabavi koji kaže da ako je osigurano manje novca od najniže ponude pristigle na natječaj, on se mora poništiti. S tim se slaže i ravnatelj škole Franjo Ranogajec. Raspisan je novi natječaj s novim troškovnikom, odnosno na dva milijuna kuna s kojim i raspolažemo.

Škola je računala na dva milijuna od općine i to na osnovi dokumetacije koju smo dobili od njih.

Međutim, na sjednici Školskog odbora načelnik nas je izvijestio da je iznos smanjen. Nije riječ o dva milijuna kuna nego o 1,6 milijuna. Za ostatak su kupili građevni stoj za potrebe općine - kazala je Laura Kukovačec.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook