Prethodni članak
Sljedeći članak

Skoro nam je promakla 'najluđa' vijest dana. Hrvatska pošta opet 'briljirala'


Svakakvih su se "čudesa" nagledali građani od Hrvatske pošte, ali uvijek iznova nekako nas uspiju iznenaditi.

Naime, vjerovali ili ne, Hrvatska pošta izdala je jučer prigodni žig s prepoznatljivim logom organizatora građanske inicijative U ime obitelji. Učinili su to, pazite sad, "u povodu desete godišnjice održavanja referenduma o braku".

Baš u svom stilu, Hrvatska pošta to je učinila s gotovo 20 dana zakašnjenja jer je referendum o ustavnoj definiciji braka u Hrvatskoj održan 1. prosinca 2013. godine. Na njega se odazvalo ukupno 37,9 posto građana s pravom glasa, a većina onih koji su izašli su glasali za opciju da se brak u Ustavu definira kao zajednica muškarca i žene, podsjeća Telegram.

Na žigu koji je jučer izdala pošta nalazi se logo vrlo sličan onom koji koristi U ime obitelji, a na njemu su prikazane dvije ilustracije odrasle osobe, jedne u hlačama i druge u haljini. Između njih se nalaze ilustracije dvoje djece. Iznad ilustracije obitelji nalazi se zaokruženo "ZA". Na žigu je ispisano: "10 g Referenduma o braku, Ustav RH: brak = žena + muškarac."


Kako objašnjavaju iz HP-a, poštanskim se žigom poništavaju poštanske marke i potvrđuje primitak pošiljke u poštanskom uredu na određeni datum.

"Jedan od njih je prigodni poštanski žig koji se koristi za poništavanje poštanskih maraka, stavljanje otiska na poštanske pošiljke, prigodne omotnice, dopisnice, razglednice i ostale filatelističke proizvode u određenom vremenskom razdoblju u poštanskom prometu. Prigodni poštanski žig koristi se samo onog dana (datuma) koji je ugraviran na žigu", navode iz HP-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook