Prethodni članak
Sljedeći članak

Slovenija sutra ublažava mjere, ali nagađa se da u vrijeme Božića idu u u potpuni lockdown


Slovenija sutra ublažava dosta mjera. Nakon najstrožih mjera uvedenih krajem listopada, slovenska je vlada donijela odluku da će se neke od njih ublažiti, pa će od sutra do 23. prosinca djelomice biti obnovljen javni prijevoz, a ponovo će početi raditi i neke uslužne djelatnosti.

U cijeloj državi u tom će razdoblju u smanjenom opsegu biti obnovljen javni prijevoz, uz poštivanje epidemioloških mjera i smanjeni broj putnika u vozilima, a dopušta se i rad autopraonica, cvjećarnica, kemijskih čistionica i salona za njegu, objavio je u nedjelju navečer tijekom sjednice vlade premijer Janez Janša na Twitteru.

Te mjere traju do 23. prosinca. No, onda bi, prema informacijama kojima raspolaže portal 24.ur, moglo uslijediti potpuno zatvaranje. To bi zatvaranje, koje, kako su napisali, vlada priprema, trajalo od Badnjaka do 4.1.
U tom bi periodu, dakle u vremenu Božića i Nove godine, radile samo zdravstvene ustanove, ljekarne i trgovine s hranom, piše  Index.hr. Vlada bi o svemu trebala odlučivati ovaj tjedan. No, kako naglašavaju 24ur, nije isključeno da nove mjere iza 23.12. budu ipak nešto blaže. U tom kontekstu je zanimljiva, podsjećaju, izjava Zdravka Počivalšeka, ministra ekonomije, koji je rekao da Slovenija prati druge europske zemlje, u prvom redu Njemačku. Upravo je Njemačka najavila još čvršći lockdown.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook