Prethodni članak
Sljedeći članak

Slovenski meteorolog upozorava: Očekuju nas jake oluje, tornada, tuča


Poznati slovenski meteorolog Marko Korošec, autor niza tekstova o vremenu na severe-weather.eu portalu objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz vrijeme koje nas očekuje u iduća tri dana.

- Posljednja dva tjedna pokazala su izvanredan vremenski obrazac u srednjoj Europi. Brojne teške vremenske nepogode s tornadima, golemom tučom, iznenadnim poplavama i razornim vjetrovima razorile su alpsko područje, sjevernu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i središnji Balkan. Značajnije nepogode, uključujući vrlo veliku tuču, predviđaju se od ponedjeljka do srijede, jer još jedan snažan i dubok frontalni val ulazi u pregrijanu zemlju, navodi Korošec.

- Od ponedjeljka do srijede u središnjoj Europi s alpskim područjima, Italiji, sjevernom i središnjem dijelu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda. Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije s vrlo velikom do golemom tučom, tornada, bujične poplave i razorni vjetrovi, upozorava Severe Weather koji unutar svog upozorenja posebno apelira da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu, gdje su mnogi na odmoru i kampiranju, prenosi Večernji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook