Prethodni članak
Sljedeći članak

Slučaj Mislav Bago: I HDZ-ovci pisali Galiću

´´U emisiji Otvoreno, urednika i voditelja Mislava Bage, emitiranoj u četvrtak 14. prosinca 2006. godine, a


´´U emisiji Otvoreno, urednika i voditelja Mislava Bage, emitiranoj u četvrtak 14. prosinca 2006. godine, a čiji je gost bio predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a g. Vladimir Šeks, voditelj g. Bago zloupotrijebio je javni medijski prostor izrekavši, u jednoj od najgledanijih informativno-političkih emisija na Hrvatskoj televiziji, neobjektivnu i zlonamjernu tvrdnju riječima: „Ljudi smo, budemo se dogovorili – nismo Zagorci“.

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije (u potpisu predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ Milivoj Škvorc, op.) traži da se urednik emisije Otvoreno ispriča svim Zagorcima koji danas obitavaju u Hrvatskom zagorju, svima koji su svojim korijenima vezani uz Hrvatsko zagorje, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti koja, uvjereni smo, za razliku od urednika Otvorenog, percipira Zagorce kao poštene i jednakovrijedne građane Republike Hrvatske.

Hrvatska televizija javna je televizija od koje s pravom očekujemo da svojim neospornim utjecajem na oblikovanje javnog mišljenja utječe na razbijanje uvriježenih predrasuda, a nikako da ih potiče. S punom odgovornošću tvrdimo da su među nama Zagorcima i s nama Zagorcima i nekad i danas mogući politički i svaki drugi dogovori u bilo kojem segmentu ljudskog djelovanja na potpuno jednak i istovjetan način kao i s bilo kojim drugim dijelom hrvatskog naroda.

Gospodin Mislav Bago, kao urednik na javnoj televiziji, svojim subjektivnim mišljenjem dovodi u pitanje dostojanstvo, jednakovrijednost i ravnopravnost jednog dijela hrvatskih građana koji ničim ne zaslužuju da ih se u emisijama Hrvatske televizije prikazuje u takvom svjetlu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook