Prethodni članak
Sljedeći članak

Smanjenje broja nezaposlenih

Tijekom travnja u Zagorju je zabilježeno smanjenje broja nezaposlenih za 3,2%, odnosno krapinska Područna služba Hrvatsk


Tijekom travnja u Zagorju je zabilježeno smanjenje broja nezaposlenih za 3,2%, odnosno krapinska Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirala je 5.880 nezaposlenih što je 196 osoba manje nego u ožujku.


Po broju nezaposlenih i dalje prednjače krapinsko i zabočko područje dok je zlatarska ispostava na 4. mjestu sa 798 osoba bez posla. Poslodavci u našoj Županiji u travnju su prijavili 284 potrebe za zaposlenicima što je skoro 24% manje nego u prethodnom mjesecu, a iz evidencije Zavoda zaposlilo se 340 osoba, tek nešto više nego u ožujku.

Prema prijavljenim potebama najviše su traženi rukovatelji strojevima, vozilima i sastavljači proizvoda te zanimanja u obrtu i jednostavna zanimanja dok je najmanje istaknuta potreba za stručnjacima i znanstvenicima.

Iz svoje evidencije krapinska Područna služba HZZ-a u prošlom je mjesecu brisala 128 osoba te je istovremeno upisala 272 novoprijavljene osobe bez posla, od kojih je većina prethodno bila zaposlena.

Novčanu naknadu na Zavodu za zapošljavanje u travnju je primao 2.441 nezaposleni Zagorac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook