Prethodni članak
Sljedeći članak

Sportskim dvoranama do birača


U središtu sve prisutnije predizborne kampanje u Krapinsko-zagorskoj županiji, umjesto nekadašnjih nogostupa, danas su



U središtu sve prisutnije predizborne kampanje u Krapinsko-zagorskoj županiji, umjesto nekadašnjih nogostupa, danas su školske sportske dvorane.


Novim sportskim zdanjima, građenim većinom u gradovima i mjestima gdje je na vlasti HDZ, političari žele doprijeti do birača. Prvi na “lopati” gotovo u pravilu je zagorski saborski zastupnik Ivan Jarnjak koji diljem svoje izborne jedinice postavlja kamene temeljce za sportska okupljališta.

Posljednje, vrijedno 27 milijuna kuna, suvremeni zagorski “hram sporta”, u Krapini je krajem kolovoza otvorio potpredsjednik Vlade Damir Polanečec koji je najavio da bi se u Zagorju trebalo graditi od četiri do šest novih dvorana kako bi i taj kutak Hrvatske dostigao europske standarde.

Nakon škola u Bedekovčini, Jesenju i Velikoj Horvatskoj, nove višenamjenske dvorane dobit će i sjeverni dio županije. Intenzivno se radi u Loboru gdje bi dvorana trebala biti završena u prvoj polovici sljedeće godine, u četvrtak Jarnjak otvara radove u Novom Golubovcu, a gradit će se i u Maču. I u gradovima u kojima nije na vlasti HDZ igra na “kartu dvorana”.

Primjer je Zabok gdje je GO HDZ-a pozvao aktualnu koalicijsku gradsku vlast da što prije ishodi potrebnu dokumentaciju za gradnju sportskog zdanja. Tada bi se, kako jamči Jarnjak, ta investicija, nakon sedam godina čekanja, konačno uključila u državni proračun za 2008. godinu.

Zapela gradnja dvorane u Radoboju

Sredstva za nastavak gradnje sportske dvorane u Radoboju, na kojoj je stavljanjem pod limeni krov završila prva faza radova, nisu odobrena.

Načelnik općine Anđelko Topolovec (HNS) nadao se da će izborna godina rezultirati nastavkom radova, no, nažalost, iz Ministarstva prosvjete nije stigao pozitivan odgovor. Nadležno ministarstvo trebalo je sufinancirati 50 posto radova, a preostalu polovicu Općina je podijelila sa Županijom, što je rijedak izuzetak jer ostale jedinice lokalne samouprave participiraju u Gradu sa samo 20 do 25 posto. Pojašnjeno im je tek da nisu prioritet.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook