Prethodni članak
Sljedeći članak

Stanko Belina izabran za novog ravnatelja Opće bolnice Zabok


Upravno vijeće Županijske bolnice na Bračku nije imalo baš puno posla kod razmatranja pristiglih ponuda. Bila je samo



Upravno vijeće Županijske bolnice na Bračku nije imalo baš puno posla kod razmatranja pristiglih ponuda. Bila je samo jedna jedina, a koja je udovoljavala uvjetima natječaja.

U ponedjeljak je na sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice Zabok za novog ravnatelja izabran dr. Stanko Belina, jedini koji se prijavio na natječaj, a na svoju novu dužnost stupit će 1. listopada. Dr. Belina tako je naslijedio sad već 'ex' ravnatelja dr. Ivicu Balagovića koji je smijenjen s te dužnosti prije par mjeseci kada se oglušio, prema obrazloženju Upravnog vijeća OB Zabok, na zadatak da izradi novi pravilnik o radu bolnice. Mijenjao ga je njegov zamjenik, ekonomist Tomislav Jadan koji će v.d. ravnatelj ostati sve do 30. rujna.

Upravno vijeće nije imalo puno posla, s obzirom na prijavu samo jednog jedinog kandidata, radiologa zaposlenog u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice dr. Stanka Beline koji i sam zna da ga čeka, upotrijebimo onu učestalu frazu u našoj politici 'vruć krumpir'.

- Izbor dr. Stanka Beline na mjesto čelnog čovjeka Opće bolnice Zabok logičan je slijed provedenog natječaja, a na koji je, kao što je poznato, pristigla samo jedna prijava i to dr. Beline. Uvjeren sam da će dr. Belina uspjeti u podizanju kvalitete usluge naše nove zagorske bolnice i time omogućiti još kvalitetniju zdravstvenu skrb za sve naše Zagorke i Zagorce. U tome će imati moju punu podršku – izjavio je predsjednik Upravnog vijeća OB Zabok i zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić.

Prvi zadatak koji ga čeka je analiza financijskog stanja u zabočkoj bolnici za koju se zna da nije blistava. Od novog ravnatelja se vjerojatno puno očekuje jer kao što je poznato u OB Zabok postoje i kadrovski i organizacijski problemi koji čekaju na rješavanje.

- Prvo ćemo napraviti kompletnu reviziju financijskog poslovanja bolnice da vidimo prihode i rashode, gdje se može uštedjeti, a što se mora promijeniti. Na temelju te analize nastavit ćemo daljnje poslovanje - rekao je novoizabrani šef zabočke bolnice dr. Belina.

Radni odnos u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama morat će sporazumno raskinuti i zasnovati novi na koji je izabran na temelju natječaja. Eventualno, ukoliko budu interesa od strane Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama posao radiologa mogao bi raditi honorarno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook