Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigle nove količine cjepiva protiv gripe

Cjepljenje protiv gripe u Zagorju se nastavlja jer u ambulante obiteljske medicine stižu nove količine cjepiva, saznajem


Cjepljenje protiv gripe u Zagorju se nastavlja jer u ambulante obiteljske medicine stižu nove količine cjepiva, saznajemo od ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Gordane Popijač-Cesar.

Prošlog tjedna Zavod je dobio prvih 6.400 doza, a stigla je i nova pošiljka kojom je distribuirano dvije trećine od ukupno naručenih 22.700 doza cjepiva, uglavnom za kronične bolesnike i starije od 65 godina za koje je cijepljenje besplatno.

Cijena cjepiva protiv gripe ove je godine 60 kuna plus PVD, a prema riječima dr. Cesar-Popijač mali je postotak onih koji sami plaćaju cjepljenje, iako je procjepljenost na području Krapinsko-zagorske županije zadovoljavajuća.

Iako bi posljednja ovosezonska cjepiva u Zagorje trebala stići u prvoj polovici prosinca, još će biti dovoljno vremena za zaštitu od gripe koja se ne očekuje prije Božića, ističe ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo jer da se stekne imunitet trebaju proći dva do tri tjedna od cijepljenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook