Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiglo osvježenje s grmljavinom, a onda slijedi novi toplinski val


Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas. 

Nakon što je kasno sinoć kiša stigla uz Hrvatsku, i to uz grmljavinu, i danas se očekuje slično: povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, prijepodne ponajprije u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana te ponovno navečer, uglavnom na sjeverozapadu.

Najsunčanije i uglavnom bez oborine očekuje se na krajnjem jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 32, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 32 do 35 °C.

Sutra će prevladavati sunčano. U noći i ujutro u sjevernim predjelima prolazno naoblačenje s malo kiše ili ponekim pljuskom s grmljavinom. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne su pljuskovi lokalno mogući u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren sjeverni. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, pod Velebitom i jaka, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 21, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Žuta i narančasta upozorenja za ova su dva dana izdana zbog toplog vremena za dio Hrvatske, a ta će se upozorenja tijekom vikenda pretvoriti u crvena, kada se očekuje porast temperatura i početak novog toplinskog vala koji bi, kažu prognostičari, mogao potrajati dobar dio idućeg tjedna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook