Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže nevrijeme! DHMZ objavio: Za dvije regije upaljen je crveni alarm!


DHMZ je za danas najprije upalio četiri narančasta meteoalarma za osječku, zagrebačku, riječku i dubrovačku regiju, ali kasnije je za zagrebačku i osječku regiju upalio crveni meteoalarm. Veliko nevrijeme se očekuje već do 15 sati.

U osječkoj regiji koja je također u crvenom očekuje se lokalno grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim vjetrom i tučom od 19 sati. Minimalne temperature bit će iznad 20 stupnjeva. DHMZ upozorava na rasprostranjene i snažne oluje, uz opasnost od munja, tuče, bujica i olujnog vjetra.

Vrijeme danas u zemlji

Postupan porast naoblake, najkasnije na jugu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj vjerojatno je i grmljavinsko nevrijeme.

U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C, prognoziraju iz DHMZ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook