Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE NEVRIJEME: "Palimo generatore, bubri sa svih strana, a najgore nam prijeti idućih pet sati'


Ono što se danima najavljivalo, sada je 'pred vratima'.

Kraj toplinskog vala bit će poprilično buran, a najavili su to i iz Državnog hidrometeorološkog zavoda iz kojeg su za našu regiju izdali i narančasto upozorenje, što znači 'opasno vrijeme'.

 

Osim lokalnih grmljavinskih pljuskova, prijete nam tako i bujične poplave zbog suhe zemlje koja neće moći 'upijati' nagle, velike količine oborina, a u narednim satima prijeti nam, nažalost, i tuča.

- Dobili smo naređenje da palimo generatore u 15 sati. Obično su upaljeni 3 ili 4 sata, no ovaj put naredba je da budu upaljeni od 15 do 20 sati - rekao je za Zagorje.com Josip Salatko, predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske.

Salatko pojašnjava kako će nakon 20 sati, tijekom noći i jutra, također vjerojatno biti povremeno obilnijih grmljavinskih pljuskova, no opasnost za tuču do tad bi trebala proći. 

-Do tad bi uz nevrijeme koje očekujemo trebale pasti temperature, dakle, trebalo bi stići osvježenje, tako da više neće postojati velika opasnost od tuče - pojasnio je za Zagorje.com.

Kad je u pitanju trenutna sitaucija, Salatko nam kaže da je teško išta predvijeti.

-Bubri sa svih strana. Nastaje i prođe pa se pojave novi oblaci. Trenutno je najgore iznad Italije. No, teško je prognozirati odakle će točno stići k nama jer, velim, sa svih strana se to događa. Ono najgore, glavnina te fronte, trebala bi preko Zagorja proći do 20 sati, a nakon toga je, kako sada stvari stoje, manja opasnost za tuču i veliko nevrijeme - rekao nam je Josip Salatko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook