Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže novi toplinski val. Vrućine bi mogle potrajati cijeli idući tjedan


Prevladavat će sunčano i vruće vrijeme, a od vikenda stiže i toplinski val, najavljuje meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Sutra će prevladavati sunčano i vruće. Očekuju se temperature oko 33 stupnja, čak i do 36 uz obalu u zaleđu.

U četvrtak na kopnu promjenjivije vrijeme i nestabilno, mjestimice uz kišu ili pljuskove, osobito tijekom noći, dok se će poslijepodne razvedravati, a poneki pljusak još bit će moguć tek rijetko, u gorskoj Hrvatskoj. Potom većinom sunčano, samo u gorju i dalje uz malu mogućnost za poneki pljusak i krajem tjedna. Svakim danom bit će sve toplije.

I na sjevernom Jadranu u četvrtak može biti pljuskova, a poslijepodne, no rijetko i u Dalmaciji. Za vikend će duž cijelog Jadrana prevladavati sunčano, svakako stabilnije, ali i sve više vruće. Tijekom noći i jutra puhat će burin, danju maestral. Temperatura, sve bliže 35 stupnjeva.

Naziru se polako obrisi novog toplinskog vala. - Ono što najavljujemo već nekoliko dana, sad polako postaje stabilna i pouzdana prognoza. Vikend je tek početak ozbiljne vrućine, a vrlo vruće vrijeme izgledno je najmanje u prvoj polovici, a neće iznenaditi ako potraje i cijeli sljedeći tjedan – najavljuje Brzoja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook