Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže Tabor Film Festival

Vruće ljeto, kratki filmovi, Zagorje zelene...: u filmskom programu pratit ćemo šest međunarodnih i dva programa domaće


Vruće ljeto, kratki filmovi, Zagorje zelene...: u filmskom programu pratit ćemo šest međunarodnih i dva programa domaće konkurencije, uz prateće sadržaje.


Još nas manje od dva tjedna dijeli od početka glavnog filmskog događanja Hrvatskog zagorja – Tabor Film Festivala, koji će se ove godine održati u baroknom dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Očekuje nas pet bogatih festivalskih dana u kojima ćemo moći uživati u filmovima i filmskim radionicama, kupanju u obližnjim toplicama i termama, domaćoj kuhinji, a navečer u glazbi DJ-eva. Atmosferu će dodatno zagrijati Vuneny (BiH) koji će nastupiti na otvaranju festivala.

U filmskom će programu gledatelji moći pratiti šest programa međunarodne i dva programa domaće konkurencije uz niz pratećih filmskih programa, a projekcije će se održavati od 13 do 23 sata. Filmoljupce i ove godine očekuje pregršt hrvatskih premijera filmova koji su do sada obišli mnogobrojne svjetske festivale, od Filmskog festivala u Cannesu i Sundance Festivala, do najrelevantnijeg festivala kratkometražnog filma u Clermont Ferrandu te Festivala Interfilm u Berlinu.


Odskočna daska talentiranim filmašima

Tako ćemo na primjer moći vidjeti fimove „Oatsova hrabrost“, redatelja Thadeusa Cahilla koji je ove godine prikazan na filmskom festivalu u Cannesu te poljski film „Arka“, Grzegorsa Jonkajtysa, ovogodišnjeg kandidata za Zlatnu palmu. Uz bok filmovima redatelja kao što su npr. Bill Plympton, čiji je film „Guard dog“ bio nominiran za Oscara, a na festivalu ćemo vidjeti njegov nastavak „Guide dog“, bit će prikazan čitav niz filmova talentiranih mladih redatelja iz osamdesetak zemalja svijeta koji na Tabor Film Festivalu nerijetko započinju uspješnu festivalsku karijeru.


Iz dva programa domaće konkurencije treba istaknuti dokumentarni film „Ubil bum te“, Nikole Strašeka, koji je na Danima hrvatskog filma nagrađen naboljim debitantom i nagradom „Jelena Rajković“ te izuzetno uspješan animirani film „Levijathan“ Simona Bogojevića Naratha.


Detaljnjije informacije o programu festivala uskoro ćete moći saznati i na festivalskim stranicama www.taborfilmfestival.com.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook