Prethodni članak
Sljedeći članak

Stižu nove oluje, a temperature će se prepoloviti. Evo koji dan će biti najgore


Kako to obično i biva, nakon ovako dužeg vremena iznimno visokih temperatura koje niti noću ne popuštaju previše, tako će i nakon ove priče uskoro uslijediti promjena koju meteorolozi ovih dana najavljuju.

Bojazan je tu i od velikih oluja koje su jedan ciklus toplog vremena i sparina prekinule u srpnju i od kojih se središnja Hrvatska, dio Istre, a posebno zagrebačko područje i Slavonija još nisu oporavili. Promjena vremena najavljena je za početak idućega tjedna, prognostički modeli za čitavu Hrvatsku ističu utorak kao dan koji bi mogao obilovati kišom i grmljavinom, negdje i vjetrom, a temperature bi se trebale tijekom dana drastično spustiti. Dnevne temeperature negdje će biti oko 20 stupnjeva, dakle gotovo dvostruko manje nego ovih dana, piše Večernji.

Velika je to promjena koja je i dobrodošla, ali građani strahuju da zrak ne ohlade pijavice, silno puhanje i jaka tuča kao u srpnju. Po aktualnim prognozama tako velikog nevremena ne bi trebalo biti. Silna kiša, grmljavinsko nevrijeme, čak i tuča, u nekim bi krajevima mogle obilježiti kraj ljeta idućega tjedna.

Meteorolog DHMZ-a Krunoslav Mikec je kazao da su idućega tjedna moguća i grmljavinska nevremena. "No, mogućnost za ponavljanje srpanjskog nevremena je mala", rekao je Mikec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook