Prethodni članak
Sljedeći članak

Strašna buktinja u Osijeku! Građanima poslano upozorenje: 'Zatvorite prozore, ne izlazite van'


U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest noćas je došlo do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, izvijestio je osječki gradski Stožer civilne zaštite, piše N1.

Načelnik Stožera, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je kako požar još uvijek nije pod kontrolom, a uz osječku Javnu vatrogasnu postrojbu, u gašenju su angažirana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja.

Ističe kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, da požar za sada još nije lokaliziran, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih tvrtki, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Za sada nema mjerenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i plinova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, poručio je dogradonačelnik Vulin.

Napominje kako je u pitanju požar deponija plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više tisuća kvadratnih metara te da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju plinova do daljnjega na snazi.

Na zahtjev Načelnika stožera CZ grada Osijeka aktiviran je sustav za rano upozoravanje – SRUUK putem kojega je poruka poslana 04,50.

Na požarištu su žurne službe koje gase požar te DIP Osijek( tri pripadnika s robotom za gašenje požara, zapovjedno vozilo, kontejner, labudica i kombi vozilo), načelnik STOŽERA CZ OBŽ Mato Lukić, načelnik Stožera CZ Grada Osijeka Dragan Vulin, Žapanijski Vatrogasni Zapovjednik Pakšec,, Pročelnik Područnog Ureda CZ Osijek Zvonko Grgec.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook