Prethodni članak
Sljedeći članak

Strašna nesreća u Grčkoj! U sudaru vlakova puno mrtvih


Najmanje 36 ljudi je poginulo, a više od 80 je ozlijeđeno u sudaru vlakova blizu grčkog grada Larisse oko ponoći, objavili su vatrogasci, prenosi Index. Sudarili su se putnički i teretni vlak u središnjoj Grčkoj, a spasilački timovi izvlače putnike iz smrskanih vagona.

"Evakuacija putnika je u tijeku u vrlo teškim uvjetima s obzirom na ozbiljnost sudara vlakova", rekao je glasnogovornik vatrogasne postrojbe Vassilis Varthakogiannis.

Šef željezničke postaje u gradu Larissa optužen je za ubojstvo iz nehaja, javlja BBC. Policija kaže da je 59-godišnjak također optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iz nehaja.

Kako su priopćili grčki vatrogasci, strahuje se da će broj mrtvih rasti. Vatrogasci su priopćili da su hospitalizirane 72 osobe.

Također su kazali da će identifikacija tijela biti jako teška jer se u zapaljenim vagonima temperatura penjala i preko 1300 Celzijevih stupnjeva.

Predsjednica Grčke Katerina Sakellaropoulou opisala je nesreću vlaka kao "nezamislivu tragediju".

"Suočavamo se s nezamislivom tragedijom, poginuli su uglavnom mladi ljudi. Dijelimo bol onih koji su izgubili svoje najmilije, iako znamo da je njihova bol tolika da je nikakve utješne riječi ne mogu ublažiti. Borimo se za ozlijeđene i nadamo se da će se brzo oporaviti. Zahvaljujemo spasilačkim ekipama i medicinskom osoblju koje daje sve snage u akciji izvlačenja i spašavanja. Izražavam duboku tugu i suosjećanje s obiteljima stradalih. Uz njih smo", rekla je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook