Prethodni članak
Sljedeći članak

Suđenje Željku Miketiću za zloporabu položaja i ovlasti

Na zlatarskom Županijskom sudu sudi se zagorskom poduzetniku Željku Miketiću (46) iz Donje Stubice za kazneno djelo zlop


Na zlatarskom Županijskom sudu sudi se zagorskom poduzetniku Željku Miketiću (46) iz Donje Stubice za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.


Prema optužnici iz 2001. Miketić se tereti da je od rujna 1998. do travnja 1999. kao direktor trgovačkog društva Miketić d. o. o. prodao 13 osobnih vozila različitih marki, a novac koji su mu kupci platili za automobile od ukupno 1,9 milijuna kuna nije položio na žiroračun poduzeća već ga je zadržao za sebe te tako kao odgovorna osoba iskoristio i zloporabio svoj položaj i ovlasti. Suđenje Željku Miketiću za ovaj slučaj počelo je u u travnju 2002. godine.

Zbog izmjene sudskog vijeća suđenje je počelo iznova čitanjem optužnice, a nastavit će se u prosincu saslušavanjem svjedoka. Miketić, otac dvoje maloljetne djece i punoljetne kćeri, sudionik Domovinskog rata i hrvatski časnik pred raspravnim je vijećem izjavio da se ne osjeća krivim.

Od ožujka ove godine nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u požeškoj kaznionici jer je prije više od tri godine nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Donjoj Stubici na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog novčanih prijevara u iznosu oko dva milijuna kuna. Drugostupanjski sud umanjio je Miketiću kaznu na tri i pol godine zatvora.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook