Prethodni članak
Sljedeći članak

Suradnja policije i Crvenog križa

Na inicijativu društva Crvenog križa i Policijske uprave krapinsko-zagorske dogovorena je zajednička suradnja, koju su p


Na inicijativu društva Crvenog križa i Policijske uprave krapinsko-zagorske dogovorena je zajednička suradnja, koju su potvrdili načelnik PU Željko Cujzek, zamjenik načelnika Željko Gorupec, predsjednik županijskog Crvenog križa dr. Ivica Balagović i ravnateljica Vesna Pavleković. Održan je i sastanak koji predstavlja početak suradnje i upoznavanje vodstva PU s radom Crvenog križa.

- Do sad nismo puno surađivali s policijom, no kao udruga s preko deset tisuća članova i policija sa 700 zaposlenika zajedno možemo puno više - napominje Vesna Pavleković te dodaje kako Crveni križ odlično surađuje sa školama, zdravstvenim ustanovama, centrima za socijalnu skrb i županijskim odvjetništvom, a cilj je i uže povezivanje s policijom, kako bi se zajedničkim snagama poboljšao život stanovnika Krapinsko-zagorske županije.

Edukacija je važna

Dogovoreno je da će predavači PU u osnovnim i srednjim školama održati niz predavanja na temu suzbijanja i prevencije ovisnosti, seksualnog i obiteljskog nasilja, dok će djelatnici Crvenog križa uzvratiti edukacijom o službi traženja i tečajima prve pomoći.

Samo prošle godine Crveni je križ u srednjim školama održao četrdesetak radionica na temu trgovanja ljudima, a u budućnosti će se o tom području konzultirati s policijskim stručnjacima.

Policija će Društvu izaći u susret i kod slučajeva traženja nestalih osoba, a u planu je i izrađivanje zajedničkih letaka o sigurnosti u prometu i prevenciji ovisnosti. Također, u svim policijskim postajama postavit će se kasice Crvenog križa u koje će se sakupljati prilozi za zajedničke aktivnosti, a surađivat će i kod dobrovoljnog darivanja krvi.

Crveni je križ djelatnike policije pozvao i na sudjelovanje u tradicionalnom sportskom turniru u lipnju.

- Vodstvu Policijske uprave prezentirali smo naše aktivnosti kojih će ove godine biti i više jer Hrvatski Crveni križ slavi 130. obljetnicu postojanja. Policija je otvorila vrata Crvenom križu kao nevladinoj udruzi i uvidjeli smo da ima puno mogućnosti za intenzivniju suradnju - zaključuje Vesna Pavleković.

Vodstvu Policijske uprave na otvorenosti za suradnji, te posebice na pratnji i zaštiti učenika u prometu kod provođenja godišnje akcije „Solidarnost na djelu“ zahvalio je predsjednik županijskog Crvenog križa dr. Ivica Balagović.

Haban

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook