Prethodni članak
Sljedeći članak

Suze, zvuk trube i motora za Marka


Marko Vidović (18) iz Svetog Križa Začretja umro je u nedjelju ujutro u svom krevetu nakon povratka s prijateljeve rođ



Marko Vidović (18) iz Svetog Križa Začretja umro je u nedjelju ujutro u svom krevetu nakon povratka s prijateljeve rođendanske proslave. Vratio se oko 3.30 sati ujutro, a u krevetu ga je nepomičnog pronašla njegova majka Snježana, koja je oko 6.30 otišla u njegovu sobu provjeriti je li sve u redu.



Otac klečeći molio liječnika da mu vrati sina u život

Prišla mu je bliže i primijetila da ne diše te je panično probudila svog supruga Zdravka koji je dojurio i pokušavao ga oživjeti. – Davao sam mu umjetno disanje pola sata, sve dok nisu došli liječnici. Kleknuo sam i na koljenima molio doktora da mi vrati sina u život, no on je rekao da ništa više ne može učiniti. Vidio je po zjenicama da je Marko mrtav – plačući nam je ispričao otac koji kaže da je njegov sin bio toliko dobar da to ne može opisati ni najbiranijim riječima.

Marko Vidović

- Bio je uvijek zdrav, sportaš, bavio se kick-boxingom, bio je motorist i član našeg moto društva 'Zle majke' kojima je pomagao u njihovim humanitarnim akcijama. Bio je odličan učenik 4. razreda Grafičke škole. Ja sam bravar i nije bilo toga što mi nije znao napraviti, pomagao mi je, vozio traktor, radio u vinogradu, sve, baš sve. Prije dva tjedna je položio vozački i otišao je na taj rođendan našim autom kojeg je vratio oko 9.30 jer je kako nam je rekao htio izbjeći eventualne probleme s policijom ako nešto popije jer ipak je to bila proslava. Inače je vozio motor kao i moj mlađi sin Goran – ispričao je neutješni otac.

- Goran nam je rekao da je zaspao u Markovom krevetu jer je dugo bio na njegovom kompjutoru. Kada se Marko vratio zamolio ga je da ode u svoju sobu spavati. Goranu ništa nije bilo čudno, Marko mu je djelovao sasvim u redu. Bili su nerazdvojni. Kako je Marko vratio naš auto, s proslave ga je dovezao prijateljev otac kojemu isto ništa nije bilo neobično u Markovom stanju. Sve je to nevjerojatno – kroz suze je pričao otac koji očekuje da će odgovor na tragediju dati nalaz odbukcije na koju je odvezen odmah nakon neuspješne liječničke intervencije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook