Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve je spremno za prvi Glumački festival u Krapini

U Festivalskoj dvorani od 27. ožujka do 5. travnja održava se prvi Glumački festival u Krapini (GFUK) na kojem će nastup


U Festivalskoj dvorani od 27. ožujka do 5. travnja održava se prvi Glumački festival u Krapini (GFUK) na kojem će nastupiti najveća hrvatska kazališta i glumačke družine.


´Želimo potaknuti mlade da se približe teatru i stoga će forme koje će se igrati biti lakšeg i zabavnog karaktera: komedije, mjuzikli, satire, s puno glumačkih imena koja se mogu vidjeti na televiziji´, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare glumac Adam Končić u ime organizatora Festivala.

Festival otvara zagrebačko Gradsko kazalište ´Komedija´s predstavom Ruža na asfaltu , drugi dan nastupa varaždinski HNK s predstavom Dimnjačar , 29. ožujka virovitičko Gradsko kazalište izvodi predstavu Ljubav je jača od Mača , a dan poslije Kazalište Merlin izvodi predstavu Kako je Potjeh tražio istinu . Isti dan Histrioni nastupaju sa Zagrebačkim orkestrom .

U ponedjeljak, 31. ožujka, nastupa Kazališna družina Dijalog sa Sudbinom , a 2. travnja je predstava Pir malograđana Bertolta Brechta u izvedbi Scene Gorice. Dan poslije, 3. travnja, u Krapinu stižu Bitange i princeze u izvedbi kazališta Kerempuh .

Predzadnji dan prikazuje se uspješnica Kako misliš mene nema Teatra Exit, a festival zatvaraju članovi zagrebačkog HNK predstavom Važno je zvati se Ernest u režiji Tomislava Pavkovića.

Program Glumačkog festivala u Krapini (27. ožujka - 5. travnja)


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook