Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečana sjednica povodom Dana zaštite i spašavanja

Krapinsko-zagorske županije povodom Dana zaštite i spašavanja danas je održana u prostorijama Auto – Hofa, Velika


Krapinsko-zagorske županije povodom Dana zaštite i spašavanja danas je održana u prostorijama Auto – Hofa, Velika Ves bb, Krapina. Sjednicu je vodila županica Vlasta Hubicki, zapovjednica Zapovjedništva zaštite i spašavanja Krapinsko-zagorske županije.

Na sjednici su predstavljene informacije o postignutom razvoju i osnovnim smjernicama daljnjeg razvoja Sustava zaštite i spašavanja Krapinsko-zagorske županije.

Županica je uz čestitke svim pripadnicima civilne zaštite napomenula da je pri kraju izrada Procjene ugroženosti ljudi, materijalnih i kulturnih dobara Republike Hrvatske iz koje će odbiti i procjena za Krapinsko-zagorsku županiju, a nakon toga će se krenuti i u izradu procjene za sve jedinice lokalne samouprave.

Dodala je da danas ne treba samo zaštiti stanovništvo, materijalna i kulturna dobra od katastrofa, velikih nesreća nego i od oružja za masovno uništavanje, proizvodnje, prijevoza i uporabe opasnih tvari, te od bolesti koje u kratkom vremenu mogu poprimiti epidemijske i pandemijske razmjere.

Stoga je potrebno da svi ulože maksimalan trud u provedbu obveza propisanih zakonima u svezi zaštite i spašavanja reka je na kraju županica Vlasta Hubicki

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook