Prethodni članak
Sljedeći članak

Tehnička ministrica predlaže ukidanje četrnaest zagorskih općina i jednog grada

Iako je Vladi Tihomira Oreškovića izglasano nepovjerenje, a Hrvatski sabor bit će raspušten za desetak dana, ministrica uprave predlaže izmjene i dopune zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, piše novi broj Zagorskog lista.


'Tehnička' ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović proteklog je tjedna predstavila Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, prema kojem bi se, između ostalog, ukinule općine i gradovi s manje od tri tisuće stanovnika, piše novo tiskano izdanje Zagorskog lista.

Uz Grad Klanjec, u Zagorju bi se tako, prema podacima o broju stanovnika sa službene web stranice KZŽ, ukinulo čak četrnaest općina: Budinščina, Desinić, Hrašćina, Jesenje, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Mače, Mihovljan, Novi Golubovec, Petrovsko, Stubičke Toplice, Tuhelj, Zagorska Sela i Zlatar Bistrica.

Prema pisanju Zagorskog lista, osim smanjenja broja županija, gradova i općina, ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović predlaže i brojne druge promjene u sustavu lokalne i regionalne samouprave, a jedna od njih je i ta da za načelnika, gradonačelnika ili župana nitko ne bi mogao biti biran više od dva puta....

(Što sve ministrica predlaže u svom Nacrtu, te što o svemu kažu vodeći ljudi županija i gradova, pročitajte u tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook