Prethodni članak
Sljedeći članak

Terme Tuhelj postale hit

Iako su od otvorenja novouređenog unutarnjeg kupališta Terma Tuhelj prošlo tek nekoliko tjedana, na tisuće kupača već ga


Iako su od otvorenja novouređenog unutarnjeg kupališta Terma Tuhelj prošlo tek nekoliko tjedana, na tisuće kupača već ga je prihvatilo kao uobičajen način opuštanja, zabave i rekreacije, u ovim, još uvijek zimskim, mjesecima.


Za svakog ponešto

Razgovarajući s kupačima koje smo proteklog vikenda zatekli na kupalištu, bezuspješno smo pokušali otkriti što im je glavna atrakcija jer je svaki od njih isticao nešto drugo, no otkrili smo da ih je većina iz Zagreba te da je glavna posebnost i atrakcija Vodenog planeta Terma Tuhelj upravo u tome da svatko može naći nešto za sebe.

Tu je novoizgrađeni natkriveni bazen, površine preko tisuću četvornih metara s atraktivnim vodenim efektima, koji će u ljetnim mjesecima biti poluotvoren i tako spajati oba dijela Vodenog planeta, vanjsko i unutarnje kupalište. Njegovi efekti, jacuzziji, vodeni slapovi, podvodni masažni kreveti, vodene i zračne masaže te gejziri privlače jednako starije i mlađe kupače, a oni hrabriji, unatoč hladnoći, isplivavaju i na vanjski dio bazena.

Inače, osim što je izgrađen novi bazen, još u rujnu prošle godine u potpunosti je preuređen onaj stari unutarnji bazenski kompleks. Tada su postojećim bazenima dodani novi efekti te je u potpunosti preuređen bazenski sustav za pripremu, kloriranje i filtriranje vode.
Kako smo se uvjerili, kupačima „stari“ preuređeni bazeni nisu ništa manje zanimljivi od novog. Čak naprotiv, dječji bazen uvijek je pun, isto ako i jacuzzi bazen.

Različita temperatura vode

Dobro je spomenuti i činjenicu da se u Termama Tuhelj može birati i temperatura vode, koja nije jednaka u svakom bazenu.
Ako vas privuku efekti novog bazena znajte da vas tamo čekaju 32 Celzijeva stupnja, no oni koji vole nešto više temperature, u brojnim atrakcijama, podvodnoj glazbi, svjetlosnim efektima i zračnim masažama mogu uživati i u terapeutskom bazenu, u kojem je voda toplija za četiri stupnja, isto kao i u jacuzzi bazenu.
Oni sportskijeg duha više koristite veliki plivački bazen s temperaturom vode 27 stupnjeva, dok je za najmlađe plivače u dječjem bazenu temperatura „naštimana“ na 32.

Uskoro otvorenje Sauna svijeta

Spomenimo da je za ovu godinu u Termama Tuhelj na rasporedu još nekoliko investicija, koje će do kraja godine zaokružiti priču o ponudom najbogatijem i najraznolikijem turističkom odredištu u Hrvatskoj. Najzanimljivija investicija odnosi se na uređenje sauna svijeta s osam različitih sauna, hladnim bazenom, odmaralištem i vanjskom terasom na vrhu objekta te brojnim programima za opuštanje, a sve to trebalo bi biti u funkciji do kraja idućeg mjeseca. Nema sumnje da će se, kad s toplijim danima proradi i vanjski dio Vodenog planeta Terma Tuhelj, i ove godine obarati rekordi posjećenosti. Za sada je rekorderka jedna prošlogodišnja sunčana nedjelja, kada se na vanjskom kupalištu okupalo oko 5 tisuća i petsto kupača.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook