Prethodni članak
Sljedeći članak

Titova škola u Kumrovcu u komercijalni zakup

Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv zainteresiranima u kojem nudi na uporabu nekretnine nekad najpozna


Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv zainteresiranima u kojem nudi na uporabu nekretnine nekad najpoznatije političke škole u bivšoj Jugoslaviji, kumrovečki centar za izobrazbu partijskih kadrova.

Poziv je općenit, a obuhvaća prikupljanje ideja za komercijalnu revitalizaciju nekretnina u Kumrovcu, koje su formalno u vlasništvu RH. Od raspada bivše Jugoslavije Kumrovec, nekad politička i turistička meka, nikad nije uspio popuniti kapacitete, koji stoje neiskorišteni na području koje ima velike potencijale za razvoj kontinentalnog turizma.

Politička škola sada zjapi prazna iako je bilo pokušaja da se pametnije iskoristi. HFP očekuje poduzetničke ideje za revitalizaciju cijeloga kompleksa, u kojem je bivša škola i hotel, te cjelogodišnju komercijalnu eksploataciju nekretnina na području kumrovečke općine.

Bilo je već nekoliko ideja da se taj prostor iskoristi. Ministarstvo znanosti i tehnologije 2002. godine, u vrijeme Račanove vlade, dalo je prijedlog da se spomen-dom boraca NOR-a i omladine Jugoslavije, zatim politička škola, Titiova rezidencija i sportsko-rekreacijski centar nastao u vrijeme Univerzijade ujedine u cjelinu kao znanstveno-studijski centar.

U njemu su se trebali održavati stručni seminari za izobrazbu državne administracije i sudaca, a bilo je ideja da postane mjestom okupljanja menadžera. Taj projekt nije do kraja realiziran pa HFP ponovno pokušava obnoviti zanimanje za Kumrovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook