Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Božarov otkriva što nas čeka do idućeg ponedjeljka

  • kristijan božarov

    Foto: Pixsell


Proteklih nekoliko dana stigla nam je jača i dugotrajnija promjena vremena. S njom je palo i dosta kiše, a temperatura zraka se značajno snizila pa smo potpuno zaboraviti na ljeto, mnogi su počeli i sezonu grijanja. U najvišem gorju je zalepršao snijeg, a u zemljama sjevernije od nas bila su grozne poplave. Srećom, u ovom tjednu će se vremenska situacija polako popraviti. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Za srijedu prognoziramo izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. I dalje ćemo biti u riziku da mjestimice padne malo kiše ili neki kraći pljusak, ali malo i rijetko pa će u dosta mjesta dan proći suho. Dnevna temperatura će biti malo viša nego početkom tjedna pa možda doguramo i blizu 20 stupnjeva.

U četvrtak promjenjivo, neki prognostički materijali pokjazuju da je mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak opet malo veća. Jutarnja temperatura od 6 do 10 uz mjestimičnu maglu, a dnevna temperatura se očekuje oko 20°C. 

Za petak prognoza pokazuje djelomično sunčano i stupanj-dva toplije vrijeme. Mala je mogućnost za koju kap kiše. Jutro svježe uz mjestimičnu maglu. U subotu bi trebalo biti dosta sunčanih razdoblja, a temperatura zraka bi i dalje bila oko dvadesetak stupnjeva ili koji stupanj preko.

U nedjelju i ponedjeljak bi trebalo biti uglavmom suho i djelomično sunčano. Jutra prohladna i mjestimice maglovita, a danju će biti ugodno pa bi se temperatura mogla popeti do 22 ili 23 Celzijeva stupnja. Konačno ugodno ranojesenje vrijeme.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook