Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Što nas sve čeka do ponedjeljka?


Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vam prognozu za tjedan pred nama.

VREMENSKA SLIKA:

Mjesec s najmanje sunčevog svjetla počeo je prohladno, u nekim danima bilo je magle, u subotu malo slabog snijega, u nedjelju kiše, ali nema neke ozbiljne hladnoće. Razdoblje pred nama će biti promjenjivo i malo toplije, osobito do sredine tjedna kad ćemo imati laganu južinu uz čestu kišu oko srijede. Od četvrtka nadalje većinom suho i pomalo hladnije, ali zasad nema snježnih uvjeta u planu. Opširnije o prognozi u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA:

U srijedu imamo novu promjenu vremena. Naoblačenje i kiša koja će srijedu učiniti najlošijim danom u ovom tjednu. Bit će tmurno, mokro i kišno, a temperatura zraka se neće bitnije mijenjati. Uglavnom bi se cijeli dan držala između 4 i 8 Celzijevih stupnjeva. Kiša mjestimice može biti obilnija, osobito u durgom dijelu dana i u noći na četvrtak.

Nešto kiše može još može pasti i u četvrtak, osobito ujutro, ali bi tijekom dana ipak bilo uglavnom suho. Moguća su i kraća sunčana razdoblja, a ujutro i navečer može biti i magle. I dalje nema neke veće promjene temperature, ostajemo u plusu.

Petak bi prošao suho i stupanj-dva hladnije uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Ujutro može biti slabog mraza i mjestimične magle, ali danju očekujemo i sunčana razdoblja.

U subotu mirnije pa se magla i niski oblaci mjestimice mogu zadržati veći dio dana. Zato će se temperatura zraka tijekom noći i dana malo mijenjati. Noćna malo ispod, a danju malo iznad nule, ovisno o pojavi sunca.

Slično vrijeme bi se trebalo zadržati i tijekom nedjelje. Postoji mogućnost da vidimo nešto sunca, ali bi se zadržavala naoblaka ili magla tako da i temperatura ostaje slična onoj u subotu. U mjestima gdje probije sunce idemo do +3, u maglovitim područjima će ostati niža.

Slično izgleda i početak sljedećeg tjedna. Većinom suho i prohladno uz mogućnost za maglu i niske oblake o čemu će ovisiti dnevna temperatura.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook