Prethodni članak
Sljedeći članak

[TJEDNA PROGNOZA PO DANIMA] U Zagorju će biti suh ulazak u 2022.

Nakon pretežno oblačnog i prohladnog ponedjeljka slično vrijeme će se nastaviti i tijekom utorka


VREMENSKA SLIKA: Badnjak nam je i ove godine donio zatopljenje s južinom, temperatura je narasla do 13 stupnjeva. I na Božić se zadržalo toplo vrijeme uz malo kišice, a zatim je blagdan sv. Stjepana donio zimski ugođaj. U dijelovima županije palo je nekoliko centimetara mokrog snijega, ako ništa drugo onda barem da upotpuni blagdanski ugođaj. Do sredine tjedna još može biti oborina, uglavnom kiše, a zatim će prema kraju tjedna biti više suhog vremena. Čini se da u novu 2022. godinu ulazimo uz suho i malo toplije vrijeme. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: Nakon pretežno oblačnog i prohladnog ponedjeljka slično vrijeme će se nastaviti i tijekom utorka. Većinom oblačno, mjestimice može pasti i malo kiše ili rosulje, uglavnom prema kraju dana. Ujutro je moguća i magla pa pripazite na smanjenu vidljivost. Vjetar će biti slab. Nakon jutarnjeg blagog minusa dnevni maksimalac bi mogao narasti do 3 ili 4°C.

Ni u srijedu se baš nećemo nauživati sunca. Bit će većinom oblačno i prohladno, a može biti i slabe kiše. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura i dalje u laganom minusu, a dnevna slična onoj u utorak ili dva-tri stupnja viša.

Još će i četvrtak biti siv i tmuran, vjerojatno bez sunca ili samo uz koju zraku. Mjestimice može pasti i malo slabe kišice, ali temperatura zraka će biti još malo viša nego u prvoj polovici tjedna.

Trenutni pokazatelji naslućuju suh petak, a moguća su i duža sunčana razdoblja. Vjerojatno će malo zatopliti pa bi dnevni maksimalac mogao uhvatiti desetku! Prema svim prognozama bi doček nove 2022. godine trebao proći bez oborina, a ni temperatura ne bi trebala biti odveć niska. Čini se iznad nule.

I subota djeluje većinom suho uz kombinaciju oblaka i magle, a tijekom dana može biti i sunca. Nastavlja se blaga južina pa će temperatura ostati viša od prosječne za ovo doba godine.

Neke bitnije promjene nema ni u nedjelju, a za ponedjeljak dio prognostičkih proračuna pokazuje mogućnost za nešto kiše. U tom slučaju bi trebalo i malo ohladiti.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu i na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 27.12.)

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook