Prethodni članak
Sljedeći članak

'TO JE LISTA UVREDA!' Vatrogascima 1 euro regresa


Načelnik Općine Plitvička Jezera je zaposlenicima JVP-a Plitvička Jezera odobrio isplatu od jednog eura za regres, dar za djecu, božićnicu i uskrsnicu, javlja RTL.

Načelnik Ante Kovač, profesor književnosti, nezavisni načelnik općine i prvi načelnik Plitvičkih Jezera koji nije u HDZ-u, svoju odluku opravdava rastom plaća vatrogasaca u posljednja dva mjeseca.

Vatrogasci smatraju da je riječ o čistoj uvredi. "Omalovažavanje sigurno…", kaže za RTL Vlado Marković, zapovjednik JVP-a Plitvička Jezera.

"Aneks kolektivnog ugovora bio je sklopljen s trećim mjesecom 2023. i za sve te četiri stavke bilo je oko 596 eura, gotovo 600 eura za sve četiri stavke. Sad sve stane u 4 eura", pojašnjava Marko Mišić, vatrogasac JVP-a Plitvička Jezera.

Sindikati kažu da je najveći problem što vlada ni mjesec dana nakon prosvjeda nije donijela uredbu pa se načelnici, gradonačelnici i župani mogu ponašati kako žele.

"Mislim da vatrogasci u ovom trenutku, s obzirom na to kada su jučer vidjeli ovakvu odluku koja ih je dodatno uvrijedila, razjarila - neće stati i da će tražiti svoja prava na drugačiji način", rekla je Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Na pitanje slijedi li novi prosvjed, Šušković je odgovorila: "Zasigurno novi prosvjed."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook