Prethodni članak
Sljedeći članak

Toplički vijećnici protiv prodaje udjela u Zagorskom metalcu pod svaku cijenu

Piše: Karmelita Pavliša Iako je na prethodnoj sjednici topličkog vijeća jednoglasno donesena odluka o prodaji stopostotn




Iako je na prethodnoj sjednici topličkog vijeća jednoglasno donesena odluka o prodaji stopostotnog udjela u Zagorskom metalcu, nakon provedenog natječaja za tu prodaju po cijeni od devet milijuna kuna, a na koji se nije nitko javio, vijećnici su na posljednjoj sjednici bili drukčijeg mišljenja.

Stav su promijenili zbog prijedloga Poglavarstva da se u prodaju ide izravnom pogodbom, a najviše ih je zasmetalo pismo namjere zainteresiranog kupca u kojem se nudi puno manja cijena od početne. Također, ponuđena cijena je, primjerice, manja i od one po kojoj je Općina Veliko Trgovišće prodala svoju polovicu udjela.

Vijećnik Damir Plečko iznio je stav da je Metalac dio općine i njezinih stanovnika, a time i "obiteljskog srebra", te da se odluka o prodaji udjela po nepovoljnoj cijeni ne bi trebala donijeti olako. S time su se složili i ostali vijećnici.

Načelnik općine Krapinske Toplice je pak, braneći stav Poglavarstva, istaknuo da bi se novcem od prodaje udjela izgradio veći dio komunalne infrastrukture te proširio kapacitet dječjeg vrtića. To je, kazao je, prijekopotrebno, a time bi se novac koji su građani uložili u izgradnju plinske mreže, građanima i vratio.

Ipak, vijećnici su odbacili prijedlog da se udio proda slobodnom pogodbom te su odlučili da se raspiše novi natječaj u kojem će početna cijena biti 7,5 milijuna kuna, a rok za podnošenje ponuda je 16. ožujka.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook