Prethodni članak
Sljedeći članak

Traju 13. Susreti za Rudija

GORNJA STUBICA - U Gornjoj Stubici održavaju se 13. Susreti za Rudija, u spomen na junaka Domovinskog rata, pilota Rudol


GORNJA STUBICA - U Gornjoj Stubici održavaju se 13. Susreti za Rudija, u spomen na junaka Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina koji je stradao u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak, najpoznatijeg po herojskom prebjegu avionom bivše JNA s bihaćkog aerodroma u austrijski Klagenfurt.

Susreti su svečano otvoreni u spomen Parku Rudolfa Perešina, a vijenac pod bistu legendarnog pilota položilo je izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na čelu sa zamjenikom zapovjednika , brigadnim generalom Draženom Šćuri, Grada Zagreba predvođeno izaslanikom gradonačelnika Dragutinom Žiljakom, Krapinsko – zagorske županije na čelu sa Sinišom Hajdašem Dončićem i državnim tajnikom za regionalni razvoj Brankom Mučnjakom, kao i brojni drugi uglednici.

Program je nastavljen u Sportskom centru Nogometnog kluba Matija Gubec gdje je održan koncert Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Gornje Stubice. Popodne se priređuje bogat letački program, uz prelet MIG-a 21, helikoptera, sportskih zrakoplova, padobranaca te kulturno umjetnički program, kao i nastup kuburaša udruge Barun Hellenbach. Ovogodišnji Susreti za Rudija završavaju u 21 sat tradicionalnim vatrometom .

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook