Prethodni članak
Sljedeći članak

Traži se nova Vinska kraljica KZŽ

Krapinsko-zagorska županija sa svrhom promocije vinarstva i vinogradarstva i ove godine nastavlja projekt „Izbor v


Krapinsko-zagorska županija sa svrhom promocije vinarstva i vinogradarstva i ove godine nastavlja projekt „Izbor vinske kraljice Krapinsko-zagorske županije“. Osnovni cilj tog izbora, koji je pokrenut u suradnji s udrugama vinara i vinogradara je promocija vina i vinogradarstva u našoj županiji.

Vinska kraljica je promicateljica Krapinsko-zagorske županije posebno njenog vinarstva i vinogradarstva i svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku vinsku kulturu s ciljem širenja kruga ljubitelja, potrošača te prijatelja vina i vinorodnog područja Krapinsko-zagorske županije. Ona će također promovirati županijska vina na najvažnijim vinarskim manifestacija u Hrvatskoj i u svijetu.

Time Županija nastavlja aktivnosti u razvoju vinogradarstva i vinarstva koji ide u tri smjera, povećanje vinogradarskih površina, podizanje kvalitete vina i unapređenje prodaje vina. Te su smjernice prihvaćene prije dvije godine, a također se planira izraditi strategija razvoja vinogradarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji. Izuzetno je bitno povećati registrirane površine pod vinogradima jer će one u budućnosti značiti određen broj radnih mjesta, kapitalizaciju kulture i tradicije te poboljšanje turističke ponude županije.

Titulu Vinska kraljica Krapinsko-zagorske županije na izboru može ponijeti djevojka životne dobi između 18 i 28 godina, državljanka Republike Hrvatske, a prijava se može predati na adresu Krapinsko-zagorske županije. Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, obrazovanje, državljanstvo, kratki životopis, fotografiju. Prijave će se primati do 30. travnja na adresu Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 3, Krapina, s naznakom „Za izbor Vinske kraljice“. Proglašenje Vinske kraljice s krunidbom održat će se na dan otvaranja Sajma i izložbe vina u Bedekovčini, 23. svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook