Prethodni članak
Sljedeći članak

Trening sigurne vožnje zagorskih policajaca

Kako bi provjerili i poboljšali vještine policijski službenici-motociklisti odradili su ovogodišnju trening vožnju


Dolaskom lijepog vremena na prometnicama se povećava broj mopeda i motocikala zbog čega su policijski službenici-motociklisti Policijske uprave krapinsko-zagorske danas odradili trening sigurne vožnje, koji osim praktičnog dijela svladavanja programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti na prometnom poligonu, pruža i usvajanje potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista na prometnicama.

Kroz trening vožnju i pripremu na poligonu policijski službenici pripremaju se za nadolazeću sezonu te će trening vožnju provesti nekoliko puta tijekom mjeseca ožujka.

Današnji trening su obavili na posebno priređenom  poligonu u Mihaljekovom Jarku  i  vožnju prometnicama naše županije, kako bi građane podsjetili na povratak i veću prisutnost motociklista na prometnicama jer sigurnost svih sudionika u prometu moguća je uz međusobno uvažanje i poštivanje prometnih pravila kako bi se izbjegle, ne rijetko, teške posljedice prometnih nesreća.

Savjeti vozačima motocikala, mopeda i bicikala

Vozačima mopeda i motocikala prije izlaska na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da:

- provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima,

- provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste,

- prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti,

- ne voze slalom između vozila,

- se pridržavaju svih zakonskih propisa.

Ovom prilikom posebno naglašavamo obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede, odnosno apeliramo na roditelje da prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmu sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi vozači bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu.

Vozače bicikala podsjećamo da ne voze nogostupom, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige. – poručuju iz Policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook