Prethodni članak
Sljedeći članak

Trgovina koju vole Hrvati zatvara dio poslovnica


Prošla je godina za mnoga poduzeća bila godina poslovnih izazova - neki su se morali prilagoditi novonastalnim tržišnim uvjetima pa su stoga u 2024. najavili velike promjene.

Jedan je prehrambeni div omiljen i brojnim Hrvatima u ovoj godini odlučio zatvoriti nekoliko poslovnica, no istovremeno im je u planu otvaranje novih. Naime, Kaufland diljem Njemačke ima 770 poslovnica, a tamo će ih u bliskoj budućnosti zatvoriti najmanje pet.

Četiri od pet poslovnica koje bi se trebale zatvoriti do početka 2025. nalaze se u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Za 2024. planirana su ukupno tri zatvaranja. U lipnju 2024. planirano je zatvaranje dviju poslovnica Kauflanda u Siegenu i Greizu. Sljedeća poslovnica će se zatvoriti u rujnu 2024. godine u Bochum-Ruhrparku.

U 2025. zatvorit će se još dvije Kauflandove poslovnice – u siječnju se zatvara poslovnica u Palais Vest u Recklinghausenu, a zatim u ožujku poslovnica u Dortmund-Mengedeu.

“Kaufland upravlja s više od 140 poslovnica u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, ima gustu mrežu podružnica u regiji i stoga ima priliku razgovarati sa zaposlenicima o širokom rasponu individualno prilagođenih rješenja za nastavak zaposlenja”, naveo je Kaufland za njemačke medije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook