Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri milijuna kuna bez zaštite!

Zagorska je policija i jučer intenzivno tragala za dvojicom maskiranih koji su prekjučer u 5.55 sati ispred poštanskog u


Zagorska je policija i jučer intenzivno tragala za dvojicom maskiranih koji su prekjučer u 5.55 sati ispred poštanskog ureda u Svetom Križu Začretju pištoljima počinili prepad i iz poštanskog kombija koji je bio parkiran ispred pošte odnijeli dva i pol milijuna kuna.

Kako smo jučer doznali, to čak i nije bio sav novac koji se prevozio, jer su u poštanskom kombiju ostale još dvije vreće s nešto manje od pola milijuna kuna. Unatoč tome što smo službu za odnose s javnošću Hrvatske pošte pitali kako je moguće da se oko tri milijuna kuna prevozi bez ikakve zaštite, u najobičnijem kombiju i bez ikakve pratnje, te hoće li zbog svega toga na kraju netko odgovarati, dobili smo tek šturi odgovor da zbog sigurnosnih razloga Uprava ne želi ništa komentirati.

- Unatoč tome što bi si svaka novčarska institucija koja prevozi veću količinu novca morala sama osigurati zaštitarsku pratnju, u Zagorju je policija već više puta, na zahtjeve Fine ili nekih drugih novčarskih institucija, pružala zaštitu odnosno pratnju rekao nam je voditelj Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske Miljenko Fruk.

No unatoč tome što su razbojstvo i pljačka na istom mjestu počenjeni i prije dva mjeseca, Hrvatska pošta to od njih u ovom slučaju nije tražila. Policija pružanje takve usluge inače ne naplaćuje, pa je u više navrata od policije pratnju zatražila čak i Fina, koja ima i blindirano vozilo te vlastite zaštitare.


Đino Sinković

Đino Sinković, vlasnik i direktor jedinog zagorskog zaštitarskog poduzeća, Đidare iz Zaboka, rekao nam je da mu je prevoženje tolikog novca na ovakav kočijaški način jednostavno smiješno.

- Moje poduzeće, koje broji 30-ak zaštitara, konkretnu uslugu pratnje novca iz Zagreba u Zagorje s dva naoružana zaštitara naplatilo bi 280 kuna. Pitam se tko će u Hrvatskoj pošti za 280 kuna preuzeti odgovornost za krađu dva i pol milijuna kuna. I osiguravateljska kuća kod koje je novac osiguran trebala bi pitati zašto se tako naivno i primitivno prevozio tolik novac, tim više što se na istom mjestu prije dva mjeseca dogodilo identično razbojstvo rekao nam je Sinković. Dodao je da su se razbojnici prethodno zacijelo informirali o načinu na koji se novac doprema u poštanski ured, te da sumnja da bi se uopće usudili napasti kad bi znali da kombi ima naoružanu zaštitarsku pratnju.

- Da su i napali, sve zacijelo na bi završilo na ovakav način zaključio je Sinković.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook