Prethodni članak
Sljedeći članak

Tržište prezasićeno pitkom vodom

Nakon što je prije godinu dana trebala započeti gradnja punionice pitke vode sa izvora u Belečkoj Selnici, do izgradnje


Nakon što je prije godinu dana trebala započeti gradnja punionice pitke vode sa izvora u Belečkoj Selnici, do izgradnje i pokretanja proizvodnje još uvijek nije došlo. Tvrtka Matra , koja je odabrana javnim natječajem, uz Zagorski vodovod osnivač poduzeća Zagorski izvor , obavila je sve pripremne aktivnosti, od otkupa zemljišta, izrade Studije, izrade projekta punionice te ishođenja građevinske dozvole, u što je do sada uloženo oko 400 tisuća eura.

Do izgradnje punionice u vrijednosti od oko 3 milijuna eura nije došlo, zbog ocjene banaka da se za sada radi o projektu sa visokim koeficijentom rizika zbog prezasićenosti hrvatskog tržišta, ali i zato što su vodne robne marke uglavnom u vlasništvu trgovačkih lanaca koji kontroliraju tržište, kao i maloprodajne cijene.

Iz tih razloga je «Matra» odlučila pričekati sa investicijom te se usmjerila prema mogućem nalaženju partnera koji bi mogao ostvariti inozemni plasman vode za piće. Osim toga, «Matra» je najavila i moguću prodaju svog 75%-nog udjela u «Zagorskom izvoru».

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook